1EUR = 4.8338 RON | Bucureşti 23 º

Companii

Şeful Băncii Transilvania şi Octavian Radu, fondatorul RTC Holding, responsabili de investiţiile SIF Moldova

Consiliul de administraţie al Societăţii de Investiţii Financiare SIF Moldova (SIF2), una dintre cele mai mari fonduri de investiţiii româneşti, a decis ca Horia Ciorcilă, preşedintele Băncii Transilvania să conducă şi Comitetul de Politici Investiţionale – Strategii (CPIS) al SIF2.

08 sep, 2015 | | ECONOMICA.net

Personalităţi cheie ale Grupului Banca Transilvania  (TLV) exercită o influenţă şi mai mare asupra politicii de investiţii a SIF Moldova (SIF2), după ce administratorii acesteia au decis ca Horia Ciorcilă, preşedintele Băncii Transilvania (TLV) să preia funcţia de preşedinte al Comitetului de Politici Investiţionale – Strategii (CPIS) al SIF2.

Banca Transilvania (TLV) este cel mai mare plasament al  SIF2, acoperind peste 37% din valoarea activelor acesteia, de aproape 1,59 miliarde de lei.

CPIS este un organism consultativ care are propriul regulament de funcţionare, „valorifică expertizele profesionale ale fiecărui membru şi asigură separarea atribuţiilor de administrare şi de control”, potrivit unui raport trimis de SIF2 la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

În comitetul de strategie al SIF2 a fost numit şi Radu Hanga, un alt profesionist al Băncii Transilvania şi totodată un apropiat al lui Horia Ciorcilă. Radu Hanga a condus firma de administrare de investiţii a Băncii Transilvania, BT Asset Management al celei mai mari bănci româneşti cu capital românesc.

Din acelaşi CPIS mai face parte şi omul de afaceri Octavian Radu, fondatorul RTC Holding - Diverta, una dintre cele mai proeminente figuri ale capitalismului timpuriu românesc de după 1990, De asemeni, vineri a fost cooptat în comitetul de investiţii al SIF2 şi Gheorghe Albu, fost deputat PDL şi secretar de stat la Departamentul de Comerţ şi Turism al Guvernului în 1992.

Horia Ciorcilă, Radu Hanga şi Gherghe Albu erau deja administratori neexecutivi ai SIF2.

SIF2 este unul dintre cele mai mari fonduri de investiţii româneşti, cu active nete de peste 1,53 de miliarde de lei şi cu 89 de compani în portofoliu, dintre care, în afară de TLV, se mai remarcă Fondul Proprietatea (FP, 8,8% din portofoliul SIF2), OMV Petrom (SNP, 5,5%), Transgaz (TGN, 4,7%), Aerostar Bacău (ARS, 3,6%), SIF Oltenia (SIF5, 3,4%), Biofarm (BIO, 2,7%), Ţesătoriile Unite (TERU, 2,4%), Romgaz (SNG, 2,3%) SIF Muntenia (2,3%), Transelectrica (TEL, 1,75%) şi Mecanica Ceahlău (MECF, 1,3%), Toate acestea acopereau 76% din activul SIF2, potrivit raportului pe semestrul 1 al societăţii.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO