Şeful Direcţiei Paşapoarte: Numărul ghişeelor de preluare a cererilor a fost suplimentat. Există 200 la nivel naţional

Numărul de poliţişti a fost suplimentat la serviciile de paşapoarte supraaglomerate pentru menţinerea unui flux continuu al activităţilor, la fel şi numărul echipamentelor pentru operaţionalizarea de noi ghişee de preluat cereri, a declarat pentru Agerpres şefului Direcţiei Generale de Paşapoarte, Catela-Claudia Vasile.
Economica.net - vin, 07 iul. 2017, 14:12
Şeful Direcţiei Paşapoarte: Numărul ghişeelor de preluare a cererilor a fost suplimentat. Există 200 la nivel naţional

Potrivit acesteia, a fost prelungit şi programul de lucru la serviciile unde sunt foarte multe solicitări, la nivel naţional existând aproximativ 200 ghişee de preluare a cererilor, din care 19 în Bucureşti.

Cererile pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice şi temporare se depun la orice serviciu public comunitar pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple, indiferent de domiciliul sau reşedinţa solicitantului documentului de călătorie. Pentru simplificarea procesului de obţinere a paşaportului, s-a eliminat obligativitatea prezentării, în fotocopie, a documentelor care însoţesc cererea de eliberare a paşaportului.

După cum precizează sursa citată, cererile sunt generate în sistem informatic la momentul depunerii la ghişeu a tuturor documentelor necesare şi se prezintă solicitantului pentru verificarea datelor înscrise şi semnătură. La obţinerea paşapoartelor temporare pentru minorii sub 14 ani nu este necesară prezenţa acestora ci două fotografii color 35 x 45 mm.

De asemenea, s-a dezvoltat şi extins procedura de programare on-line pentru depunerea cererilor de eliberare a paşapoartelor simple cu scopul de a elimina cozile şi a reduce semnificativ timpul alocat operaţiunilor la ghişee.

‘Paşaportul simplu electronic se ridică de la serviciul public comunitar sau de la misiunea diplomatică/oficiul consular al României în străinătate unde a fost depusă cererea ori, după caz, de la serviciul public comunitar sau de la misiunea diplomatică/oficiul consular ale României în străinătate pentru care a optat solicitantul. În funcţie de opţiunea solicitanţilor, paşaportul simplu electronic poate fi expediat, prin servicii de curierat, la domiciliul sau la reşedinţa titularului ori, după caz, la domiciliul sau la reşedinţa persoanei care a formulat cererea, cu suportarea de către aceştia a cheltuielilor de expediţie’, a precizat Claudia Vasile.

Taxele pentru eliberarea paşaportului se achită fie prin mandat poştal, la orice Oficiu Poştal, fie on-line, în sistem Internet banking, prin virament către conturile deschise de către fiecare Instituţie a Prefectului. Cetăţenii care fac plata on-line vor prezenta, la momentul depunerii cererii de eliberare a documentelor de care au nevoie, dovada plăţii generată la momentul efectuării tranzacţiei, fără certificarea de către bancă.

‘Având în vedere că pentru confirmarea tranzacţiei efectuate prin internet banking este nevoie de mai mult de 24 de ore, pentru documentele care se eliberează în aceeaşi zi în care se depune cererea (paşaportul simplu temporar), recomandăm să se utilizeze modalităţi de plată a taxelor care permit dovada plăţii la momentul depunerii cererii’, a mai spus şeful Direcţiei Paşapoarte.

Taxa mai poate fi achitată la orice bancă unde persoana are deschis un cont bancar, prin virament către conturile deschise de către fiecare Instituţie a Prefectului sau în numerar, la casieriile unităţilor Trezoreriei Statului (pentru Bucureşti, plata se efectuează la casieriile Trezoreriei Sector 5 din Bd. Naţiunile Unite nr. 6-8, Calea 13 Septembrie nr. 226 şi la ghişeele acesteia deschise special în sediul din Şoseaua Pipera nr. 49), precum şi la casieriile Instituţiilor Prefectului.

Te-ar mai putea interesa și
Colegiul Medicilor Stomatologi cere Colegiului Farmaciștilor renunțarea la tratamentul discriminatoriu privind dotarea cabinetelor stomatologice cu truse de urgență
Colegiul Medicilor Stomatologi cere Colegiului Farmaciștilor renunțarea la tratamentul discriminatoriu privind dotarea ...
Colegiul Medicilor Stomatologi din România a solicitat Colegiului Farmaciştilor din România eliminarea tratamentului "neunitar şi discriminatoriu" care afectează dotările necesare cabinetelor......
Diana Mihai este noul director de Marketing, Comunicare și Brand Experience al ING Bank România
Diana Mihai este noul director de Marketing, Comunicare și Brand Experience al ING Bank România
Diana Mihai se alătură echipei ING Bank România în funcția de director de Marketing, Comunicare și Brand Experience ...
Guvernul spaniol se opune preluării băncii Sabadell de către rivalii de la BBVA
Guvernul spaniol se opune preluării băncii Sabadell de către rivalii de la BBVA
Guvernul de la Madrid se opune preluării ostile de către BBVA a rivalei mai mici Sabadell, a anunţat joi ministrul Economiei, ...
AQUILA raportează venituri de 624 de milioane de lei pentru primul trimestru din 2024, în creștere cu 11%
AQUILA raportează venituri de 624 de milioane de lei pentru primul trimestru din 2024, în creștere cu 11%
AQUILA, lider în servicii integrate de distribuţie şi logistică pentru piața bunurilor de larg consum din România și ...