Şeful Porsche va fi numit CEO al Volkswagen – surse

Şeful Porsche, Matthias Mueller, va fi numit vineri director general al Volkswagen de către board-ul grupului, care va anunţa şi plecarea mai multor directori, într-o reorganizare care va marca începutul refacerii imaginii producătorului auto german, au declarat persoane apropiate situaţiei, citate de Mediafax. 
Economica.net - vin, 25 sept. 2015, 08:40
Şeful Porsche va fi numit CEO al Volkswagen - surse

Mueller, cu o experienţă de patru decenii în cadrul grupului, are sprijinul familiei Porsche care controlează VW, precum şi al liderilor sindicali, au spus sursele.

În cadrul reorganizării, Winfried Vahland ar putea prelua conducerea diviziei VW din Statele Unite, de la Michael Horn, a relatat revista Auto Bild, ccitând persoane apropiate situaţiei. În prezent, Vahland conduce divizia Skoda şi anterior a răspuns de operaţiunile grupului în China.

Un purtător de cuvânt al Volkswagen a refuzat să comenteze, transmite Bloomberg.

Şeful de 62 de ani al Porsche va avea rolul să recâştige încrederea clienţilor şi autorităţilor de reglementare, după ce VW a recunoscut că s-a folosit de un software pentru a face să pară că emisiile motoarelor diesel sunt mai mici decât în realitate, în timpul testelor.

Scandalul izbucnit în Statele Unite s-a extins rapid şi a prpvocat scăderea capitalizării de piaţă a VW cu circa 20 de miliarde de euro în această săptămână, iar directorul general Martin Winterkorn a fost nevoit miercuri să îşi anunţe demisia.

Sursele au spus că între directorii care vor pleca se află directorul pentru dezvoltare de la Audi, Ulrich Hackenberg, şi omologul său de la Porsche, Wolfgang Hatz.

Hackenberg, un apropiat al lui Winterkorn, a fost responsabil anterior de dezvoltarea brandului VW, iar Hatz a condus dezvoltarea motoarelor VW.

În urma scandalului, întreaga industrie auto şi metodele folosite la testarea vehiculelor au intrat în atenţia autorităţilor de reglementare.

Asociaţia producătorilor auto europeni, ACEA, a afirmat miercuri, într-un comunicat, că nu există dovezi că este o problemă la nivelul industriei.

Comisia Europeană a cerut joi celor 28 de state membre să lanseze propriile investigaţii, Germania, Italia, Franţa şi Marea Britanie fiind printre ţările gata să facă acest lucru.

Japonia, India şi Coreea de Sud au anunţat la rândul lor deschiderea unor anchete.

Standard & Poor’s a anunţat joi că analizează reducerea ratingului pe termen lung al VW cu una sau mai multe trepte, iar Moody’s a modificat perspectiva calificativului la negativă. Fitch Rating a avertizat încă de miercuri că ar putea retrograda ratingul grupului german.

Te-ar mai putea interesa și
Iohannis a promulgat legea prin care Ministerul Finanțelor primește dreptul de a reprezenta România în toate litigiile arbitrale internaţionale
Iohannis a promulgat legea prin care Ministerul Finanțelor primește dreptul de a reprezenta România în toate litigiile ...
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi legea de aprobare a Ordonanţei de urgenţă 6/2024, conform căreia se acordă Ministerului Finanţelor dreptul de a reprezenta România sau......
Nissan plănuiește că până în 2029 să producă în masă autovehicule electrice alimentate cu baterii de ultimă generație
Nissan plănuiește că până în 2029 să producă în masă autovehicule electrice alimentate cu baterii de ultimă generație
Nissan Motor se aşteaptă ca până la începutul lui 2029 să producă în masă vehicule electrice (EV) alimentate cu ...
Companiile din grupul Signal Iduna raportează prime brute subscrise de peste 367 de milioane de lei pentru 2023, în creștere cu 33%
Companiile din grupul Signal Iduna raportează prime brute subscrise de peste 367 de milioane de lei pentru 2023, în creștere ...
Cele două companii Signal iduna care activează în România anunță că și-au consolidat poziția pe piața românească ...
Ucraina a început construcția a două noi unități nucleare în vestul țării. În premieră, una dintre ele folosește tehnologie americană
Ucraina a început construcția a două noi unități nucleare în vestul țării. În premieră, una dintre ele folosește ...
Compania de stat ucraineană Energoatom a lansat construcția a două noi unități (5 și 6) la centrala nucleară Khmelnytskyi ...