Şeful Telekom România: Nu vom concedia oameni şi nici nu îi vom trimite în şomaj tehnic

Grupul Telekom România, cu aproximativ 5.000 de angajaţi, anunţă că nu va efectua concedieri în perioada următoare şi nici nu va trimite oameni în şomaj tehnic.
Lidia Neagu - lun, 30 mart. 2020, 14:41
Şeful Telekom România: Nu vom concedia oameni şi nici nu îi vom trimite în şomaj tehnic

„Nu vom reduce personalul şi nici nu trimitem oameni în şomaj tehnic. Trebuie să ne uităm la fiecare euro pe care îl putem salva, şi prioritizăm investiţiile. Desigur, continuăm investiţiile în infrastructură, dar analizăm dacă există alt gen de proiecte pe care putem să le amânăm”, a spus, într-o conferinţă online, CEO-ul Telekom România Miroslav Majoros.

Acesta a explicat că angajaţii care lucrau în magazinele care au fost închise, cum sunt cele din mall-uri, au fost transferaţi pe alte posturi, în principal de call center. Mai mult, dacă Guvernul va înnăspri măsurile pentru a limita răspândirea noului coronavirus, şi magazine vor fi închise, toţi angajaţii de acolo vor fi transferaţi către call center.

Amintim că, anul trecut operatorul a avut un val de concedieri, despre care şeful companiei a spus că vor continua şi în acest an, însă într-o măsură mult mai mică.

Potrivit datelor grupului, Telekom Romania a luat toate măsurile necesare pentru a proteja toți angajații, prin implementarea programului Work from Home. La acest moment, din 5.000 de angajați ai companiei, 3.200, reprezentând 64% din numărul total de angajați, lucrează de acasă. Practic, în prezent, 100% din forța de muncă eligibilă pentru munca de acasă își desfășoară activitatea în propriile case.

„Noi, la Telekom Romania, punem siguranța angajaților noștri pe primul loc. Acesta este motivul pentru care am implementat alternativa Work From Home pentru oricine este eligibil pentru munca de acasă. Pentru cei a căror prezență în prima linie este absolut necesară, oferim echipamente de protecție, dezinfectant și instrucțiuni. Am actualizat toate procesele și procedurile necesare. Am schimbat fluxul de lucru pentru a ne asigura că vom răspunde mai repede decât în perioadele normale, deoarece responsabilitatea noastră este, pe lângă prevenirea contaminării oamenilor, de a menține afacerea funcțională și, în consecință, de a menține în funcțiune comunicarea clienților noștri cu cei dragi și cu alte companii”, a declarat Miroslav Majoros, CEO Telekom Romania.

Toți angajații din magazinele Telekom Romania beneficiază de echipamente de protecție. Măsurile de igienă au fost sporite. Compania a implementat marcaje vizuale pentru a ajuta clienții să respecte recomandările autorităților de a menține o distanță sigură și pentru a evita interacțiunile apropiate.

În plus, compania este în plin proces de a distribui angajaților, în regim de urgență, diferite ghiduri și instrumente, pentru a-i ajuta să se acomodeze la noua realitate.

De asemenea, 70% din angajaţii din Call Center lucrează în prezent de acasă şi urmează aceleaşi procese ca înainte. „Toate convorbirile sunt înregistrate şi documentate”.

Te-ar mai putea interesa și
Importurile de gaze au scăzut cu 19,2% în primele 9 luni din 2022; producţia s-a redus cu 4,3%
Importurile de gaze au scăzut cu 19,2% în primele 9 luni din 2022; producţia s-a redus cu 4,3%
România a importat, în primele nouă luni din 2022, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 1,666 milioane tone echivalent petrol (tep), cu 19,2% (-396.200 tep) mai mică faţă de cea din......
Lanţul de cinematografe Cinema City ar putea fi scos la vânzare
Lanţul de cinematografe Cinema City ar putea fi scos la vânzare
Creditorii operatorului britanic de cinematografe Cineworld Group au purtat discuţii pe tema divizării grupului şi a vânzării ...
Marca Lancia are, deocamdată, un nou design și un nou logo. Din 2024 vor debuta și noi modele
Marca Lancia are, deocamdată, un nou design și un nou logo. Din 2024 vor debuta și noi modele
Primul model dintr-o nouă epocă Lancia va fi micul Ypsilon, însă alte două vehicule sunt deja pregătite să marcheze ...
Câți bani fac hackerii cu datele tale personale furate și vândute pe internet
Câți bani fac hackerii cu datele tale personale furate și vândute pe internet
Pe măsură ce granița dintre domeniul digital și cel fizic devine din ce în ce mai neclară, este mai important ca niciodată ...