Şeful Telekom România: Nu vom concedia oameni şi nici nu îi vom trimite în şomaj tehnic

Grupul Telekom România, cu aproximativ 5.000 de angajaţi, anunţă că nu va efectua concedieri în perioada următoare şi nici nu va trimite oameni în şomaj tehnic.
Lidia Neagu - lun, 30 mart. 2020, 14:41
Şeful Telekom România: Nu vom concedia oameni şi nici nu îi vom trimite în şomaj tehnic

„Nu vom reduce personalul şi nici nu trimitem oameni în şomaj tehnic. Trebuie să ne uităm la fiecare euro pe care îl putem salva, şi prioritizăm investiţiile. Desigur, continuăm investiţiile în infrastructură, dar analizăm dacă există alt gen de proiecte pe care putem să le amânăm”, a spus, într-o conferinţă online, CEO-ul Telekom România Miroslav Majoros.

Acesta a explicat că angajaţii care lucrau în magazinele care au fost închise, cum sunt cele din mall-uri, au fost transferaţi pe alte posturi, în principal de call center. Mai mult, dacă Guvernul va înnăspri măsurile pentru a limita răspândirea noului coronavirus, şi magazine vor fi închise, toţi angajaţii de acolo vor fi transferaţi către call center.

Amintim că, anul trecut operatorul a avut un val de concedieri, despre care şeful companiei a spus că vor continua şi în acest an, însă într-o măsură mult mai mică.

Potrivit datelor grupului, Telekom Romania a luat toate măsurile necesare pentru a proteja toți angajații, prin implementarea programului Work from Home. La acest moment, din 5.000 de angajați ai companiei, 3.200, reprezentând 64% din numărul total de angajați, lucrează de acasă. Practic, în prezent, 100% din forța de muncă eligibilă pentru munca de acasă își desfășoară activitatea în propriile case.

„Noi, la Telekom Romania, punem siguranța angajaților noștri pe primul loc. Acesta este motivul pentru care am implementat alternativa Work From Home pentru oricine este eligibil pentru munca de acasă. Pentru cei a căror prezență în prima linie este absolut necesară, oferim echipamente de protecție, dezinfectant și instrucțiuni. Am actualizat toate procesele și procedurile necesare. Am schimbat fluxul de lucru pentru a ne asigura că vom răspunde mai repede decât în perioadele normale, deoarece responsabilitatea noastră este, pe lângă prevenirea contaminării oamenilor, de a menține afacerea funcțională și, în consecință, de a menține în funcțiune comunicarea clienților noștri cu cei dragi și cu alte companii”, a declarat Miroslav Majoros, CEO Telekom Romania.

Toți angajații din magazinele Telekom Romania beneficiază de echipamente de protecție. Măsurile de igienă au fost sporite. Compania a implementat marcaje vizuale pentru a ajuta clienții să respecte recomandările autorităților de a menține o distanță sigură și pentru a evita interacțiunile apropiate.

În plus, compania este în plin proces de a distribui angajaților, în regim de urgență, diferite ghiduri și instrumente, pentru a-i ajuta să se acomodeze la noua realitate.

De asemenea, 70% din angajaţii din Call Center lucrează în prezent de acasă şi urmează aceleaşi procese ca înainte. „Toate convorbirile sunt înregistrate şi documentate”.

Te-ar mai putea interesa și
Jumătate dintre români preferă în casă temperaturi între 22 și 24 de grade și chiar peste – studiu E.On
Jumătate dintre români preferă în casă temperaturi între 22 și 24 de grade și chiar peste – studiu E.On
Interesul românilor pentru reducerea consumului de energie a crescut semnificativ în ultima perioadă, circa 80% dintre români afirmând că au luat măsuri în acest sens sau se gândesc să o......
Raiffeisen se aşteaptă ca solicitările BCE să accelereze reducerea afacerii din Rusia
Raiffeisen se aşteaptă ca solicitările BCE să accelereze reducerea afacerii din Rusia
Raiffeisen Bank International (RBI), cea mai mare bancă occidentală prezentă pe piaţa rusă, se aşteaptă ca Banca Centrală ...
Startup-ul Swisspod Technologies, care dezvoltă o tehnologie pentru transport terestru de foarte mare viteză, de 1.200 km/h, lansează o rundă de finanţare de 200.000 de euro pe SeedBlink
Startup-ul Swisspod Technologies, care dezvoltă o tehnologie pentru transport terestru de foarte mare viteză, de 1.200 ...
Swisspod Technologies, un startup fondat de doi câștigători ai competiției SpaceX Hyperloop Competition — românul ...
România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile populaţiei
România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile populaţiei
România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, ...