Şeful Telekom România: Nu vom concedia oameni şi nici nu îi vom trimite în şomaj tehnic

Grupul Telekom România, cu aproximativ 5.000 de angajaţi, anunţă că nu va efectua concedieri în perioada următoare şi nici nu va trimite oameni în şomaj tehnic.
Lidia Neagu - lun, 30 mart. 2020, 14:41
Şeful Telekom România: Nu vom concedia oameni şi nici nu îi vom trimite în şomaj tehnic

„Nu vom reduce personalul şi nici nu trimitem oameni în şomaj tehnic. Trebuie să ne uităm la fiecare euro pe care îl putem salva, şi prioritizăm investiţiile. Desigur, continuăm investiţiile în infrastructură, dar analizăm dacă există alt gen de proiecte pe care putem să le amânăm”, a spus, într-o conferinţă online, CEO-ul Telekom România Miroslav Majoros.

Acesta a explicat că angajaţii care lucrau în magazinele care au fost închise, cum sunt cele din mall-uri, au fost transferaţi pe alte posturi, în principal de call center. Mai mult, dacă Guvernul va înnăspri măsurile pentru a limita răspândirea noului coronavirus, şi magazine vor fi închise, toţi angajaţii de acolo vor fi transferaţi către call center.

Amintim că, anul trecut operatorul a avut un val de concedieri, despre care şeful companiei a spus că vor continua şi în acest an, însă într-o măsură mult mai mică.

Potrivit datelor grupului, Telekom Romania a luat toate măsurile necesare pentru a proteja toți angajații, prin implementarea programului Work from Home. La acest moment, din 5.000 de angajați ai companiei, 3.200, reprezentând 64% din numărul total de angajați, lucrează de acasă. Practic, în prezent, 100% din forța de muncă eligibilă pentru munca de acasă își desfășoară activitatea în propriile case.

„Noi, la Telekom Romania, punem siguranța angajaților noștri pe primul loc. Acesta este motivul pentru care am implementat alternativa Work From Home pentru oricine este eligibil pentru munca de acasă. Pentru cei a căror prezență în prima linie este absolut necesară, oferim echipamente de protecție, dezinfectant și instrucțiuni. Am actualizat toate procesele și procedurile necesare. Am schimbat fluxul de lucru pentru a ne asigura că vom răspunde mai repede decât în perioadele normale, deoarece responsabilitatea noastră este, pe lângă prevenirea contaminării oamenilor, de a menține afacerea funcțională și, în consecință, de a menține în funcțiune comunicarea clienților noștri cu cei dragi și cu alte companii”, a declarat Miroslav Majoros, CEO Telekom Romania.

Toți angajații din magazinele Telekom Romania beneficiază de echipamente de protecție. Măsurile de igienă au fost sporite. Compania a implementat marcaje vizuale pentru a ajuta clienții să respecte recomandările autorităților de a menține o distanță sigură și pentru a evita interacțiunile apropiate.

În plus, compania este în plin proces de a distribui angajaților, în regim de urgență, diferite ghiduri și instrumente, pentru a-i ajuta să se acomodeze la noua realitate.

De asemenea, 70% din angajaţii din Call Center lucrează în prezent de acasă şi urmează aceleaşi procese ca înainte. „Toate convorbirile sunt înregistrate şi documentate”.

Te-ar mai putea interesa și
Ioana Mihăilă: Probabil că vom impune personalului sanitar nevaccinat să se testeze periodic pe cheltuiala proprie
Ioana Mihăilă: Probabil că vom impune personalului sanitar nevaccinat să se testeze periodic pe cheltuiala proprie
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat sâmbătă că "personalul medical care nu este vaccinat probabil va trebui să se testeze periodic cu costuri suportate de persoana care se......
Primul tramvai turcesc pentru Timișoara, trimis spre România. Poate merge 63 km pe baterie VIDEO
Primul tramvai turcesc pentru Timișoara, trimis spre România. Poate merge 63 km pe baterie VIDEO
Turcii de la Bozankaya au trimis spre România primul tramvai din comanda de 21 de garnituri pentru Timișoara. Acestea vor ...
ANM: Cod portocaliu de ploi torențiale până duminică în județele Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea și Buzău. Vreme instabilă în Capitală
ANM: Cod portocaliu de ploi torențiale până duminică în județele Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea și Buzău. Vreme ...
Judeţele Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea şi zona de munte a judeţului Buzău se vor afla sub avertizare Cod portocaliu ...
Merkel și Macron solicită statelor UE să-și coordoneze politicile de redeschidere a frontierelor
Merkel și Macron solicită statelor UE să-și coordoneze politicile de redeschidere a frontierelor
Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Emmanuel Macron au lansat vineri un apel ţărilor membre ale Uniunii ...