1EUR = 4.7781 RON | Bucureşti 13 º

Extern

Serbia va reduce cele mai mari salarii din sectorul public şi va bloca angajările

Premierul sârb Ivica Dacic a anunţat că va susţine reducerea celor mai mari salarii din sectorul public şi îngheţarea angajărilor în administraţie, în încercarea de a asigura relansarea economică a ţării, transmite agenţia Tanjug.

01 oct, 2013 | Agerpres

'Statul va trebui să suporte cea mai grea povară în privinţa măsurilor de austeritate. Una din căi o reprezintă blocarea angajărilor şi diminuarea salariilor de top', a declarat Dacic, citat de ediţia de marţi a cotidianului Blic.

Publicaţia notează că şeful guvernului a căzut de acord cu prim-vicepremierul Aleksandar Vucic că angajările în administraţia publică ar trebui oprite.

'Sunt dispus să fac o înţelegere în următoarele zile de a îngheţa posibilitatea angajărilor în administraţia publică şi de a reduce această cifră la 50 în timpul unui an, acestea fiind excepţii care privesc cele mai competente persoane', a declarat, duminică, Vucic pentru postul TV Pink.

Aleksandar Stevanovic, consilier al ministrului economiei Saşa Radulovic, a spus pentru Blic că blocarea angajărilor în administraţia publică este o măsură necesară, dar insuficientă.

'Guvernul lucrează la pregătirea unor măsuri mai ample', a afirmat Stevanovic.

Citând estimări ale analiştilor, cotidianul precizează că guvernul a angajat anual cel puţin 1.500 de persoane în administraţia publică.

Subliniind că în administraţia publică lucrează cu 1.735 de persoane mai mult decât era stipulat în legea din 2009 privind numărul maxim de angajaţi, Blic notează că Serbia se numără printre statele în care numărul angajaţilor din sectorul public este de trei ori mai mare decât în ţările din UE.

Potrivit Blic, aproape 71.700 de persoane lucrează în prezent în administraţia centrală şi locală

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO