Serghei Bulgac, RCS & RDS: Ne-am redus costurile de finanţare cu o treime

Grupul RCS & RDS, controlat de antreprenorul Zoltan Teszari, a anunţat, miercuri seară, detaliile operaţiunii de finanţare derulată în cursul lunii octombrie. Compania a împrumutat 350 de milioane de euro, printr-o emisiune de obligaţiuni pe pieţele internaţionale, şi 1,687 miliarde de lei printr-un credit sindicalizat de la mai multe bănci. Banii vor fi folosiţi în principal pentru refinanţarea datoriilor mai vechi. Directorul general al RCS & RDS, Serghei Bulgac, spune că prin operaţiunile de finanţare încheiate în octombrie, compania a reuşit să-şi reducă cu o treime costurile de finanţare. De asemenea, este de remarcat că noua structură de finanţare include o pondere mult mai redusă în monedă străină, ceea ce scade expunerea companiei la riscul valutar, având în vedere că grupul îşi încasează veniturile în principal în lei şi forinţi.
Economica.net - mie, 26 oct. 2016, 16:34
Serghei Bulgac, RCS & RDS: Ne-am redus costurile de finanţare cu o treime
ECONOMICA.NET a scris pe larg despre operaţiunile de finanţare ale RCS & RDS, pe baza cifrelor disponibile anterior:
 
RCS & RDS vrea să iasă pe pieţele internaţionale cu o nouă emisiune de obligaţiuni
 
RCS & RDS va împrumuta 375 milioane euro şi 1,43 miliarde lei pentru refinanţarea datoriilor. Digi Mobil a trecut pe profit
 
RCS & RDS a finalizat o emisiune de obligaţiuni de 375 milioane euro, în euro şi în lei
 
Obligaţiunile noi emise de Cable Communications Systems NV, compania-mamă a RCS & RDS, înregistrată în Olanda, vor fi listate pe bursa irlandeză, au scadenţa în anul 2023 şi o dobândă anuală de 5%, se arată într-un comunicat al companiei de cablu. Consortiul de banci care a intermediat emisiunea a fost format din : J.P. Morgan, Citibank, Deutsche Bank, ING Bank, Societe Generale, UniCredit, BT Capital Partners si Raiffeisen.
 
O alta componenta a tranzactiei a constat in contractarea de catre RCS & RDS a unui credit sindicalizat in valoare totala de pana la 1,687 miliarde lei, format din trei facilitati de credit. Bancile finantatoare ale contractului de imprumut sunt Citibank, Banca Transilvania, BRD – Groupe Société Générale, ING Bank, Raiffeisen si UniCredit.
 
Sumele obtinute ca urmare a acestor doua operatiuni de finantare au fost folosite pentru rambursarea anticipata a obligatiunilor in valoare totala de 450 milioane EUR cu dobanda anuala de 7,5% emise de Cable Communications Systems in 2013, precum si unor facilitati contractate de RCS & RDS S.A. in 2015 si, respectiv, 2016.
 
„In anul 2013 am debutat cu o emisiune de obligatiuni pe piete internationale, o adevarata premiera la acel moment. Intre timp, investitorii s-au familiarizat cu grupul permitandu-ne sa reducem cu o treime costurile cu dobanda. De asemenea, bancile noastre partenere ne-au ajutat sa realizam una dintre cele mai mari finanatari in lei de pe piata bancara din Romania. Durata de 7 si respectiv 5 ani a finantarilor arata increderea pietei financiare in grupul nostru si planurile noastre de dezvoltare. Stabilitatea acestei finantari pe termen lung ne va ajuta sa oferim in continuare servicii performante, de calitate, la preturi competitive. Le multumim clientilor nostri pentru increderea in serviciile furnizate de companie”, a declarat în comunicat Serghei Bulgac, director general si presedintele consiliului de administratie al RCS & RDS.
 
Compania a fost asistată de casele de avocatură Freshfields Bruckhaus Deringer şi PeliFilip. Bancile finantatoare au fost consiliate de avocaţii de la Cleary Gottlieb, Steen & Hamilton, Linklaters, Clifford Chance si Kinstellar.
Te-ar mai putea interesa și
Cipru va retrage cetățenia pentru 45 de rezidenți care au primit „pașapoarte de aur”
Cipru va retrage cetățenia pentru 45 de rezidenți care au primit „pașapoarte de aur”
Cipru şi-a anunţat vineri intenţia de a revoca cetăţenia pentru 45 de rezidenţi străini, care au beneficiat de mecanismul "paşapoartelor de aur", un program controversat de acordare a......
Restart Energy contestă în justiție amenda de 800.000 de lei primită de la ANRE
Restart Energy contestă în justiție amenda de 800.000 de lei primită de la ANRE
Compania Restart Energy, furnizor independent de energie electrică și gaze naturale, cu capital majoritar românesc, a ...
Cioloș va depune luni în Parlament lista de miniștri și programul de guvernare
Cioloș va depune luni în Parlament lista de miniștri și programul de guvernare
Premierul desemnat Dacian Cioloş va depune luni la Parlament programul de guvernare şi lista de miniştri.
MIPE: Perioada de eligibilitate a proiectelor de management al deșeurilor este 31 decembrie 2021
MIPE: Perioada de eligibilitate a proiectelor de management al deșeurilor este 31 decembrie 2021
Perioada de eligibilitate a proiectelor pentru managementul deşeurilor este 31 decembrie 2023 iar depunerea efectivă a ...