1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 3 º

Companii

SIF Moldova a vândut 80% din primul proiect rezidenţial construit la Bucureşti

SIF Moldova, care în ultimii ani şi-a direcţionat o parte din fonduri în investiţii imobiliare, a vândut 80% din primul proiect rezidenţial construit la Bucureşti, într-un an de la demararea lucrărilor de construcţie. 

27 noi, 2018 | | ECONOMICA.net

SIF Moldova a anunţat în vara anului trecut o investiţie de 34 de milioane de euro în primul proiect rezidenţial construit la Bucureşti, pe terenul fostei fabrici Ţesătoriile Reunite. Baba Novac Residence va avea la finalizare 363 de apartamente în şase blocuri. 

"Ritmul vânzărilor este peste cel prognozat iniţial, astfel că la data raportului (nr. - 15 noiembrie) este contractat sau având promisiuni semnate un procentaj de 80% din numărul total de apartamente. Un număr de 121 apartamente vor fi finalizate până la sfârşitul anului 2018 şi va începe recepţia acestora de către cumpărători", se arată în raportul trimestrial al SIF Moldova. 

Pentru dezvoltarea proiectului, Ţesătoriile Reunite a contractat un credit de circa 18 milioane de euro de la Raiffeisen Bank România. Antreprenorul general al blocurilor este compania Octagon Constructing & Engineering, iar managerul de proiect este Vitalis Consulting, în timp ce de vânzarea locuinţelor se ocupă Coldwell Banker.

100 de milioane de euro în al doilea proiect rezidenţial din Bucureşti

Baba Novac este primul proeict rezidenţial dezvoltat de companie în Capitală. O nouă investiţie, de 100 de milioane de euro, a fost anunţată în toamna acestui an. Este vorba de Atria Urban Resort, unde vor fi construite 1.400 apartamente în mai multe etape, pe un teren de circa 9 ha, situat în zona de Nord Vest a Bucureştiului. 

"Investiţia totală a SIF Moldova, derulată în etape, va fi de 8,3 milioane euro, din care au fost vărsate 6,3 milioane de euro. Finanţarea proeictului este asigurată atât cu capital propriu, cât şi cu împrumut bancar, iar valoarea de realizare estimată a proiectului este de peste 100 de milioane de euro. La data raportului este în construcţie faza 1 - corp 1", se mai arată în documentul citat. 

În plus, SIF Moldova a mai finalizat în toamna acestui an achiziţia mai multor terenuri cu o suprafaţă de 30.000 de mp de la Iaşitex, unde potenţialul este de a construi spatii comerciale, birouri şi apartamente. Valoarea totală a trazacţiei a fost de 37 milioane de lei. 

"Analizele şi proiecţiile noastre detaliate au vizat atât calitatea şi locatia activelor achiziţionate, cât şi perspectiva dezvoltării pieţei imobiliare din Iasi - al treilea pol de dezvoltare urbană din România. Dincolo de cifrele referitoare la investiţii, suntem siguri și așteptam cu mare interes să contribuim la dezvoltarea oraşului Iaşi. Suntem încrezători că printr-un dialog deschis cu autorităţile locale vom realiza un nou proiect imobiliar important, care va servi cererii pentru cartiere rezidenţiale, spaţii de birouri şi servicii conexe", se mai arată în raportul SIF2.  

SIF Moldova a investit şi 65 de milioane de euro alături de familia Pogonaru în dezvoltarea centrului comercial Veranda Mall din zona Obor. 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO