1EUR = 4.7432 RON | Bucureşti 21 º

Companii

Silviu Grigorescu, Hanner: Suntem în faza de obţinere a autorizaţiilor pentru proiectul de pe terenul Bere Griviţa

Dezvoltatorul lituanian Hanner livrează în prima jumătate din acest an două noi blocuri din proiectul rezidenţial The Park din Bucureşti şi se pregăteşte de un nou proiect, pe terenul fostei fabrici Griviţa, cumpărat anul trecut. 

09 feb, 2017 | | ECONOMICA.net

Dezvoltatorul lituanian Hanner, care a investit 40 de milioane de euro în ansamblul rezidenţial The Park, din apropierea parcului Tineretului, se pregăteşte de un nou proiect. 

Compania a cumpărat anul trecut de la Forte Partners 11.000 de mp din terenul fostei Fabrici de Bere Griviţa pentru a realiza un proiect mixt de clădiri noi de birouri şi rezidenţial.

Pe teren, pentru care Hanner a plătit cinci milioane de euro, se află trei clădiri monument, dependinţele Mălţărie, Orzărie şi Corp Administrativ ale fostei Fabrici de Bere Griviţa, iar compania lucrează la obţinerea autorizaţiilor de construcţie. 

"Pentru terenul de la fosta fabrică de bere Grivița am finalizat proiectul și suntem în faza de obținere a autorizațiilor pentru prima fază a lucrărilor. Proiectul va fi realizat în trei etape și va demara cu lucrările de consolidare, restaurare și reconversie a clădirii Mălțărie, clădire clasată monument istoric. Imobilul cuprinde lofturi și apartamente tip duplex și triplex", a declarat pentru ECONOMICA.NET, Silviu Grigorescu, director general Hanner România.

Două clădiri din The Park vor fi livrate anul acesta 

Hanner va livra a treia clădire din proiectul The Park, cu 130 de apartamente, în această primăvară, iar ultima la jumătatea anului. În plus, compania  va mai da în folosință, tot anul acesta, și un proiect amplu de amenajare peisagistică cu spații de joacă și de petrecere a timpului liber moderne care a atras investiții totale de 500.000 de euro.

În total, proiectul The Park va avea 450 de apartamente, iar investiţia a fost susţinută de surse proprii. 

Hanner a semnat anul trecut 147 de contracte de rezervare sau de vânzare-cumpărare, iar comunitatea din proiect a crescut anul trecut cu 120% şi a ajuns la un total de peste 150 de familii. Cele mai căutate apartamente au fost cele cu trei camere. 

Doar 18% din tranzacțiile efectuate anul trecut au fost realizate cu ajutorul unor credite tip Pima Casă şi mai mult de o treime din clienţi au ales să cumpere locuinţe cu banii jos. O parte dintre aceştia şi-au vândut apartamentele vechi. De asemenea, jumătate dintre clienții au optat pentru produse ipotecare, altele decât Prima Casă. 

Hanner are experiență în dezvoltarea de proiecte pe piețele din Lituania, Letonia, Rusia, Ucraina, Belarus și România și are în plan extinderea în Germania și Marea Britanie. Compania deține active în valoare de peste un miliard de euro și realizează investiții folosind resursele proprii.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO