Sindicaliştii de la metrou renunţă la grevă

Angajații Metrorex au anunțat că renunță la greva generală. Vor primi 20% în plus la salariu, în urma negocierilor, a anunțat șeful sindicatului angajaților de la metrou, Ion Rădoi, la Digi24.
Economica.net - mar, 04 dec. 2018, 13:52
Sindicaliştii de la metrou renunţă la grevă

Majorările salariale intră în vigoare chiar de mâine, a spus Ion Rădoi.

Directorul Metrorex, Dumitru Şodolescu, anunțase în urmă cu câteva ore că se aşteaptă ca sindicaliştii de la metrou să renunţe la greva generală, în urma negocierilor. Noi discuţii au avut loc marţi între angajaţii Metrorex şi conducerea companiei.

„Din fericire pentru bucureșteni, vorbim de 700 de mii de călători, am putut să evităm acest conflict. Am ajuns la o majorare salarială de 20% pentru salariați, plus primele de metrou și cea de Crăciun. Asta a fost hotărârea Consiliului General al sindicatului si au fost satisfăcuți de această creştere”, a spus Ion Rădoi.

Ambele prime sunt în valoare de 1.000 de lei, a spus liderul sindical. Ca și prima de Crăciun, prima de metrou va fi acordată o dată pe an, de ziua metroului.

Ion Rădoi a spus că media salariului tarifar la metrou este 3.300 de lei, la care se adaugă sporuri pentru cei care lucrează noapta, în zilele de sărbătoare și în weekend. Liderul sindical a precizat că mărirea salarială se aplică și sporurilor.

Acum cu tot cu sporuri, salariul mediu va ajunge la circa 4.000 de lei, a mai spus Rădoi, potrivit Digi24.

Liderul sindical mai spune că cel mai mic salariu este 1.900 de lei, iar cel mai mare, al directorului general, este 20.000 de lei.

Întrebat dacă va crește și salariul directorului general, Rădoi a spus că acesta este aprobat de Adunarea Generală a Acționarilor. În aceeași situație sunt și salariile directorului adjunct și ale șefilor de secții. De altfel, acestea nu sunt incluse în calculul salariului mediu.

Te-ar mai putea interesa și
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Rețeaua de autostrăzi și drumuri expres în exploatare a României a ajuns la peste 1.091 de kilometri, transmite pe pagina proprie ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Amintim că joi a......
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat ...
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei ...
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...