1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 4 º

News

Sindicatele din cadrul Alstom Transport vor picheta sediul societăţii între 11-13 aprilie

Sindicatele din cadrul SC Alstom Transport SA vor picheta începând de marţi, timp de trei zile, sediul administrativ al societăţii, între orele 12:00 - 13:00, aceştia solicitând majorarea valorii tichetelor de masă, se arată într-un comunicat al USLM - Unitatea-Sindicatul Liber din Metrou, remis luni.

10 apr, 2017 | Agerpres

'Sub sloganul 'Voi francezi cu leafă bună respectaţi legea română şi vrem tichete conform legii, nu să tot răbdăm ca blegii', în datele de 11, 12 şi 13.04.2017, între orele 12:00 - 13:00, colegii noştri sindicalişti din cadrul SC Alstom Transport SA vor picheta sediul administrativ al acestei societăţi, situat în B-dul. Preciziei, nr. 15 - B, sector 6', se spune în comunicat.

Sindicaliştii atrag atenţia că, în ciuda profitului 'uriaş' realizat de Alstom Transport, concernul francez refuză majorarea valorii tichetelor de masă.

'Principala nemulţumire a acestora este faptul că, în ciuda profitului uriaş realizat de către SC Alstom Transport SA în baza contractului de mentenanţă pe care îl are cu Metrorex SA, concernul francez refuză sistematic să majoreze valoarea tichetelor de masă, aşa cum se prevede prin Legea nr. 218/2016 pentru modificarea art. 3, alin. (1) din Legea nr. 142/1998', afirmă USLM.

Potrivit sursei citate, în aceste condiţii, tot mai mulţi sindicalişti din cadrul SC Alstom Transport SA sunt hotărâţi să declanşeze o încetare voluntară a lucrului, ceea ce va afecta considerabil circulaţia normală a trenurilor electrice de metrou.

În acest moment, SC Alstom Transport SA mai are pe statul de plată circa 350 de salariaţi, iar peste 80% dintre trenurile electrice de metrou sunt noi (Bombardier sau CAF). Înainte de încheierea contractului cu Alstom Transport, activitatea de mentenanţă era asigurată de SC RRRMI SA (filială a Metrorex), această societate având 1.200 de salariaţi, iar absolut toate trenurile de metrou erau de construcţie veche (Astra - Arad).

'Cu toate acestea însă, conducerea SC Alstom Transport SA refuză majorarea tichetelor de masă, considerând că principalul său obiectiv este să producă cât mai mult profit pentru concernul francez cu sediul la Paris. Dacă nici în urma pichetelor de protest (...) nu se va ajunge la o soluţie amiabilă, colegii noştri sindicalişti din cadrul SC Alstom Transport SA sunt liberi să decidă ce formă de protest vor pune în practică', se precizează în comunicatul USLM.

În baza contractului de mentenanţă nr. 91/20.11.2003, încheiat cu Metrorex, compania Alstom Transport asigură serviciile de reparaţii, revizii şi întreţinere a trenurilor electrice de metrou pentru o perioadă de 15 ani, începând cu 01.07.2004, preţul acestui contract fiind de 239.750.000 euro, adică 15.983.333 euro/an.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO