Solicitarea de licenţă audiovizuală pentru televiziunea de business Canal 33, respinsă de CNA

Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) au respins joi solicitarea societăţii Canal 33 Network SRL de acordare a unei licenţe prin reţele de comunicaţii electronice pentru televiziunea de business Canal 33.
Economica.net - joi, 06 mart. 2014, 17:30
Solicitarea de licenţă audiovizuală pentru televiziunea de business Canal 33, respinsă de CNA

Potrivit CNA, asociaţii societăţii Canal 33 Network SRL sunt Cristina – Adriana Sîrbu (3%) şi Alexandru Răducanu (97%), fondatorul publicaţiilor ‘Business Woman’ şi ‘The Marketer’.

Membrii CNA au respins solicitarea după ce o analizaseră şi în 21 ianuarie, solicitând refacerea proiectul televiziunii Canal 33, care conţinea mai multe emisiuni de lifestyle.

Alexandru Răducanu a precizat că a ţinut cont de sugestiile făcute de membrii CNA în 21 ianuarie, astfel încât din grila televiziunii Canal 33 fiind eliminate toate emisiunile de lifestyle.

‘Am eliminat 12 emisiuni de lifestyle. Aceste emisiuni au fost înlocuite cu jurnale de ştiri de business şi emisiuni educative (…) Cu această nouă grilă Canal 33 devine un post hard business (…) Consider că România are nevoie de un post de business independent şi echidistant’, a spus Alexandru Răducanu.

Grila Canal 33 cuprinde programe de informare (50%), programe educative şi culturale (25%), programe de divertisment (5%) şi publicitate şi teleshopping (20%).

‘Aţi continuat să păstraţi ‘Prânzul de afaceri’, ‘Afaceri din nimic’, ‘Învaţă să faci bani’, ‘Cariere de succes’, lucruri care s-au spus de 24 de ani (…) V-am cerut un promo, o încercare, ca să am siguranţa că în momentul în care mă uit la schema de personal şi văd că la ambiţiile dumneavoastră de şase ore de producţie ai doi editori de imagine (…) Am datoria să corelez oferta editorială cu proiectul tehnic şi cu business planul. Dar, jos pălăria, cred că aveţi un talent absolut remarcabil de a face rost de publicitate, cred că aţi fi un conducător perfect de marketing şi publicitate în orice post. Dar nu m-aţi convins, aţi păstrat emisiuni a căror finalitate nu o văd’, a spus preşedintele CNA, Laura Georgescu.

Nici alt membru CNA, Radu Călin Cristea, nu a fost convins de proiect.

‘Mi se par tot felul de soluţii improvizate care nu ascund altceva decât nişte vulnerabilităţi structurale (…) Va fi extrem de greu de separat anumite emisiuni de prezentarea unui om de afaceri de top, de succes, cu publicitatea mascată’, a spus Radu Călin Cristea.

Florin Gabrea, un alt membru al CNA, a votat în favoarea televiziunii Canal 33.

‘La prezentarea programului pot apărea tot felul de stângăcii (…) Nu cred că e bine-venită o exigenţă exagerată, cu un solicitant care doreşte să facă un pas mic’, a spus Florin Gabrea.

În favoarea acordării licenţei au fost exprimate două voturi, iar împotrivă şase voturi.

 

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...