1EUR = 4.8396 RON | Bucureşti 20 º

Extern

Spania va întări controalele în aeroporturi şi în zonele turistice

Spania va menţine controalele la frontierele terestre cu Franţa şi va întări măsurile de securitate în aeroporturi şi în zonele turistice după atentatul ce s-a soldat cu cel puţin 84 de morţi şi zeci de răniţi la Nisa, a anunţat ministrul de interne spaniol, Jorge Fernandez-Diaz, relatează AFP, preluată de Agerpres.

15 iul, 2016 | Agerpres

S-a decis să se 'menţină controalele la graniţele terestre' cu Franţa, a precizat Jorge Fernandez-Diaz în faţa presei, la încheierea unei reuniuni de urgenţă destinate să evalueze nivelul de ameninţare.

Aceste controale, a precizat el, erau deja instituite pentru Euro 2016 şi Turul Franţei şi vor fi menţinute după 26 iulie, în acord cu Franţa.

S-a decis de asemenea întărirea 'controalelor la infrastructurile de transport, în special în aeroporturi' precum şi în 'zonele de afluenţă masivă', în special 'zonele turistice'.

Spania aşteaptă de altfel o afluenţă record de turişti care evită alte ţări în care au avut loc numeroase atentate, precum Turcia, potrivit unor specialişti din domeniu. Vicepreşedintele guvernului spaniol Soraya Saenz de Santamaria a precizat anterior că nivelul de alertă antiteroristă rămâne neschimbat, chiar dacă nu poate fi exclus riscul.

Nivelul de alertă antiteroristă în Spania este în prezent la patru din cinci, din iunie 2015, ceea ce înseamnă 'risc ridicat de atentat'. Nivelul cinci este declanşat atunci când serviciile de securitate apreciază că un atentat este 'iminent'.

Madridul a fost afectat de cele mai grave atentate jihadiste care au lovit teritoriul european, la 11 martie 2004. Aproximativ 12 bombe plasate în trenuri din împrejurimile capitalei spaniole au explodat, făcând 191 de morţi.

Ministrul de interne spaniol s-a adresat la încheierea unei reuniuni cu reprezentanţi ai principalelor partide politice spaniole pentru a-i informa în legătură cu consecinţele în Spania ale atentatului comis cu un camion pe Promenade des Anglais la Nisa. 'Terorismul jihadist nu va reuşi niciodată să ne schimbe valorile democratice', a declarat ministrul de interne spaniol.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO