Spaniolii de la Graells&Llonch fac un parc logistic în Agigea

Compania spaniolă Graells & Llonch va începe în acest an construcţia celui de-al treilea parc logistic şi industrial din România, la Agigea, în parteneriat cu Chayton Capital, companie de investiţii imobiliare care deţine în localitatea din judeţul Constanţa un teren de 96 de hectare.
Economica.net - mie, 20 feb. 2013, 12:00
Spaniolii de la Graells&Llonch fac un parc logistic în Agigea

„Acesta este unul din cele mai importante proiecte a căror construcţie începe în acest an. Parcul se va întinde pe o suprafaţă de 96 hectare şi va fi foarte asemănător cu proiectul dezvoltat de Graells & Llonch la Turda. Acest parc va avea un impact major pentru domeniile industriale şi logistice care targetează Asia, Orientul Mijlociu şi Sud-Estul Europei. Lucrările vor începe în vara acestui an”, a declarat pentru MEDIAFAX Mihai Escu, consultant în cadrul departamentului industrial al companiei de consultanţă imobiliară Jones Lang LaSalle.

Investiţia ar putea fi de circa 200 de milioane de euro, în condiţiile în care Graells & Llonch anunţat că va investi o sumă similară într-un proiect asemănător la Turda.

Acesta ar fi al treilea parc de acest tip pe care compania spaniolă îl dezvoltă în România.

Graells & Llonch a început în luna mai a anului trecut construcţia parcului industrial în oraşul Turda, judeţul Cluj, prin care se vor crea 3.000 de locuri de muncă în următorii trei ani. Parcul, realizat în cooperare cu fondul de investiţii Europa Capital, se va întinde pe o suprafaţă de peste 545.000 de metri pătraţi şi va avea 70 de clădiri.

Compania Graells & Llonch a fost înfiinţată în anul 1999, în Barcelona, ca dezvoltator de parcuri industriale. Compania mai deţine un parc industrial în România, la Prejmer, în judeţul Braşov, care se întinde pe o suprafaţă de 839.000 de metri pătraţi şi este ocupat în proporţie de circa 65%.

De asemenea, Graells & Llonch are în curs de dezvoltare un parc industrial în China, cu o suprafaţă de un milion de metri pătraţi.

Chayton Capital, care a mai investit 50 milioane de euro pentru dezvoltarea complexului de birouri Swan Office din zona Pipera-Tunari din Bucureşti, deţine de mai mulţi ani terenul de la Agigea, unde anunţa încă de dinaintea declanşării crizei financiare că vrea să dezvolte un proiect imobiliar.

Stocul modern de spaţii industriale din România este estimat de Jones Lang LaSalle la 1,8 milioane de metri pătraţi, cu circa 55% amplasat în principalele aglomerări industriale ale Bucureştiului. În 2012 au fost finalizaţi aproximativ 130.000 metri pătraţi spaţii industriale şi/sau producţie-spaţii dezvoltate speculativ, la cerere, pre-închiriate şi spaţii pentru propria ocupare sau în proprietate.

Cu toate că Bucureştiul atrage cea mai mare parte din cererea de spaţii industriale, oraşe precum Ploieşti, Timişoara, Cluj Napoca şi Constanţa sunt locaţii în plină dezvoltare. Şi în aceste oraşe însă dezvoltatorii sunt destul de reticenţi şi nu construiesc spaţii industriale în mod speculativ.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...