Speculaţiile cu privire la ieşirea Greciei din zona euro sunt o pierdere de timp – vicepreşedinte CE

Speculaţiile pe marginea unei eventuale ieşiri a Greciei din zona euro sunt o 'pierdere de timp', a declarat marţi vicepreşedintele Comisiei Europene responsabil pentru locuri de muncă, creştere economică, investiţii şi competitivitate, Jyrki Katainen, informează AFP.
Economica.net - mie, 07 ian. 2015, 06:57
Speculaţiile cu privire la ieşirea Greciei din zona euro sunt o pierdere de timp - vicepreşedinte CE

‘Speculaţiile pe marginea unei ieşiri a Greciei din zona euro sunt o pierdere de timp. Apartenenţa la zona euro este ireversibilă’, a declarat Katainen, care participă la o conferinţă privind investiţiile, organizată la Bruxelles de grupul ALDE din Parlamentul European.

‘Comisia Europeană este pe deplin angajată în a menţine integritatea zonei euro’, a subliniat comisarul european, explicând că ‘în prezent este nevoie de stabilitate’, pentru atragerea de investiţii.

‘Grecia şi-a asumat angajamente’ în faţa creditorilor şi ‘eu sunt ferm convins că cetăţenii greci doresc să-şi respecte angajamentele’, a conchis Katainen.

Speculaţiile privind o posibilă ieşire a Greciei din euro, supranumită ‘Grexit’, au devenit tot mai frecvente de când publicaţia germană Der Spiegel a afirmat, în ediţia sa de sâmbătă, că Angela Merkel, cancelarul federal al Germaniei, ar fi gata să lase Grecia să părăsească zona euro, în cazul în care partidul Syriza (stânga radicală) ar câştiga alegerile parlamentare ce vor avea loc în această ţară la 25 ianuarie şi ar contesta măsurile de austeritate.

Liderul Syriza, Alexis Tsipras, vrea să pună capăt austerităţii impuse de troica de creditori internaţionali (UE, BCE şi FMI) şi doreşte restructurarea datoriilor Greciei.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Un nou focar de gripă aviară a apărut în nordul Italiei
Un nou focar de gripă aviară a apărut în nordul Italiei
Italia a raportat un focar de gripă aviară înalt patogenă H5N8 într-o fermă comercială de curcani pentru îngrăşat, ...
CNSU a actualizat lista statelor și teritoriilor în funcție de riscul epidemiologic. Belgia, Austria și Grecia au intrat în zona roșie
CNSU a actualizat lista statelor și teritoriilor în funcție de riscul epidemiologic. Belgia, Austria și Grecia au intrat ...
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat, printr-o hotărâre, actualizarea listei ţărilor în ...
Julius Meinl renunță la celebrul său logo, care este considerat ca fiind rasist
Julius Meinl renunță la celebrul său logo, care este considerat ca fiind rasist
Julius Meinl, celebra companie furnizoare de cafea şi ceai premium cu sediul central în capitala austriacă, a anunţat ...