Statele Unite ridică începând din 8 noiembrie restricțiile de intrare în țară pentru persoanele vaccinate. Departamentul de Stat le cere americanilor să evite vizitele în România

SUA vor ridica pe 8 noiembrie, pentru persoanele vaccinate, restricţiile în vigoare din martie 2020 privind călătoriile internaţionale, a căror menţinere i-a nemulţumit pe mulţi dintre partenerii lor, în primul rând europeni, relatează vineri AFP, citată de Agerpres.
AGERPRES - vin, 15 oct. 2021, 18:29
Statele Unite ridică începând din 8 noiembrie restricțiile de intrare în țară pentru persoanele vaccinate. Departamentul de Stat le cere americanilor să evite vizitele în România

„Noua politică americană privind călătoriile, care necesită vaccinare pentru călătorii străini în Statele Unite, va intra în vigoare pe 8 noiembrie”, a declarat vineri Casa Albă într-un comunicat confirmând data acestei ridicări a restricţiilor, care a fost deja anunţată luna trecută.

Acest nou dispozitiv se va aplica călătorilor care sosesc cu avionul, precum şi celor care trec frontierele terestre cu Canada şi Mexicul.

Confruntate cu pandemia, Statele Unite şi-au închis frontierele din martie 2020 pentru milioane de călători care veneau în special din Uniunea Europeană, Regatul Unit sau China, apoi mai târziu din India sau Brazilia. De asemenea, SUA şi-au închis punctele de intrare pe cale terestră pentru turiştii din Canada şi Mexic.

Aceste măsuri au putut provoca situaţii personale dureroase şi daune economice.

Pentru călătorii care sosesc cu avionul, Statele Unite vor solicita, pe lângă dovada vaccinării şi un test negativ efectuat în termen de trei zile înainte de plecare şi stabilirea de către companiile aeriene a unui sistem de urmărire a contacţilor.

Pentru calea terestră, Casa Albă a anunţat săptămâna aceasta că ridicarea restricţiilor se va face în două etape. Începând cu 8 noiembrie, vor putea trece graniţa Canadei sau a Mexicului persoanele care vin din motive considerate neesenţiale, de exemplu familiale sau turistice, cu condiţia să fie vaccinate. Persoanele care vin din motive imperioase – de exemplu şoferii de camioane – vor fi scutite de aceste restricţii.

Dar din ianuarie, obligaţia de vaccinare se va aplica tuturor vizitatorilor care trec frontierele terestre, indiferent de motivul pentru care intră pe teritoriul Statelor Unite.

Departamentul de Stat al SUA a transmis săptămâna aceasta o alertă de călătorie de gradul 4, cel mai ridicat nivel, emisă de Centrele pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), prin care le solicită cetăţenilor americani să evite călătoriile în România din cauza situaţiei epidemiologice provocate de înmulţirea cazurilor de COVID-19.

”Evitaţi călătoriile în România”, iar ”dacă trebuie să călătoriţi în România, asiguraţi-vă înainte că sunteţi vaccinaţi cu schema completă”, menţionează CDC în alerta emisă, avertizând în acelaşi timp că ”din cauza situaţiei actuale din România chiar şi persoanele vaccinate cu schema completă pot risca să contacteze şi să răspândească variante de COVID-19”.

Sursa foto: Wikipedia.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi din consumul tuturor sondelor din România
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi ...
Petrom a mai deschis recent două mici centrale electrice de tip “gas to power” și a ajuns astfel la 40 de astfel de ...
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan:  Aţi preferat marketingul!
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan: Aţi preferat marketingul!
Adrian Câciu i-a replicat primarului general al Capitalei Nicuşor Dan care a precizat că ar dori o întâlnire cu ministrul ...
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Preţurile la energie în Europa au doborât record după record încă înainte de venirea iernii şi această criză se ...