1EUR = 4.8372 RON | Bucureşti 35 º

Extern

Stoltenberg: Decizia României de a creşte cheltuielile de apărare, un exemplu pentru alte state

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat, vineri, că decizia României de a majora cheltuielile de apărare la 2% din PIB până în 2017 reprezintă un exemplu pentru celelalte state din Alianţă.

16 ian, 2015 | Agerpres

'Am discutat decizia României, înţelegerea între toate partidele importante din România, de a îndeplini sarcinile de apărare, de a opri tăierile în cheltuielile de apărare şi de a începe majorarea lor graduală. România este un exemplu pentru alţii. Aţi fost de acord şi aţi luat un angajament ferm de a ajunge la 2% din PIB pentru cheltuieli de apărare până în 2017. Acesta este un exemplu pentru alte state şi voi folosi România ca exemplu pentru alte state, spunând că dacă România a făcut acest lucru la care s-a angajat, este important pentru România, pentru întreaga Alianţă şi un exemplu pentru mulţi alţi aliaţi', a declarat Stoltenberg, la Bruxelles, într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele Klaus Iohannis.

Jens Stoltenberg a salutat 'angajamentul ferm' al României în NATO, dar şi 'contribuţia solidă' la multe dintre activităţile şi misiunile Alianţei.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO