1EUR = 4.8372 RON | Bucureşti 35 º

Extern

Stoltenberg: Recomand României să îşi crească cheltuielile de apărare. Acest lucru e important pentru statele membre NATO

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a recomandat marţi României să îşi crească cheltuielile pentru apărare şi în anii următori, afirmând că acest lucru este foarte important pentru statele membre ale Alianţei, potrivit Agerpres.

08 mar, 2016 | Agerpres

'Eu recomand României să-şi crească cheltuielile bugetare pentru apărare şi să-şi continue această creştere de anul trecut pentru anii care vor veni. Această măsură este deosebit de importantă pentru ţările noastre, având în vedere că trebuie să răspundă unor provocări de apărare într-o lume în schimbare, în care avem cereri crescânde pentru securitate şi apărare', a spus Stoltenberg, într-o conferinţă de presă comună cu premierul Dacian Cioloş, la sediul NATO.

Acesta a reamintit că România este 'o gazdă pentru echipamente active ale NATO, cum ar fi divizia multinaţională din Sud, care a devenit activă în decembrie şi astfel consolidează apărarea Alianţei'.

'Anul trecut, am vizitat unitatea NATO de la Bucureşti, una dintre cele şase baze pe care le desfăşurăm în Europa Centrală şi de Est. Această bază va asigura că trupele NATO se vor desfăşura rapid în România dacă este nevoie. România este gazdă, de asemenea, pentru o parte importantă din sistemul de apărare antirachetă de la Deveselu', a adăugat secretarul general al NATO.

La rândul său, premierul Dacian Cioloş a susţinut că în cadrul discuţiei a subliniat angajamentul României în dotarea armatei şi faptul că decizia politică de a asigura 2% din PIB pentru acest domeniu 'este una fermă'.

'În ceea ce priveşte bugetul pentru apărare, în România e vorba de un angajament politic al partidelor politice parlamentare, cât şi al preşedintelui României şi actualul Guvern s-a angajat să continue acest proces de creştere a bugetului apărării pentru a ajunge la 2%, sperăm începând de anul viitor, şi de a menţine acest nivel pentru următorii 10 ani, aceste fonduri urmând a fi utilizate pentru creşterea calităţii vieţii militarilor, dar şi pentru dotarea armatei', a precizat Dacian Cioloş.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO