Studiu: 11% dintre români ar opta să treacă la o altă bancă pentru serviciul de plăţi instantanee

Peste trei sferturi dintre români (76%) susţin că o bancă modernă este o bancă rapidă, care îi ajută să nu-şi piardă timpul, în timp ce 11% dintre aceştia ar trece la altă bancă pentru a beneficia de serviciul de plăţi instantanee, arată datele unui nou studiu iSense Solutions, dedicat percepţiei românilor asupra băncilor moderne şi serviciilor oferite de acestea.
Economica.net - joi, 29 nov. 2018, 11:27
Studiu: 11% dintre români ar opta să treacă la o altă bancă pentru serviciul de plăţi instantanee

Conform cercetării, 80% dintre cei chestionaţi au menţionat că posibilitatea de a face plăţi contactless cu cardul reprezintă o facilitate care le face viaţa mai uşoară.

De asemenea, 62% din populaţie consideră că folosirea inteligenţei artificiale ajută la rezolvarea mai rapidă a problemelor. În ceea ce priveşte tehnologia şi inovaţia, 2 din 10 români s-ar muta la altă bancă pentru a beneficia de tehnologii şi inovaţii. Printre tehnologiile asociate cu o bancă modernă se află: aplicaţie de banking pentru mobil, plata contactless, posibilitatea de a contracta servicii online, posibilitatea de a-şi schimba singuri setările de securitate ale cardului, posibilitatea de face exchange online, self-banking, salvarea plăţilor în aplicaţie, carduri virtuale.

Studiul a mai arătat că 61% dintre persoanele intervievate îşi doresc să-şi poată plăti taxele şi impozitele, 45% rovinieta, 42% utilităţile, 39% RCA-ul, 35% parcarea, 27% să îşi poată face o asigurare de viaţă, 24% să facă un depozit şi 22% să acceseze un împrumut.

Cu toate că doar 30% dintre români au auzit despre cardurile biometrice, 7 din 10 români au declarat că ar folosi un astfel de card dacă ar fi disponibil, iar 11% dintre ei şi-ar schimba banca la care sunt clienţi pentru accesul la un card biometric.

În acelaşi timp, aproape trei sferturi dintre români (73%) sunt de părere că utilizarea unui card biometric le-ar face viaţa mai uşoară. Cardul biometric reprezintă o opţiune atrăgătoare pentru români, pentru că poate fi folosit exclusiv cu amprenta persoanei (71%), pentru că oferă siguranţă contului bancar în cazul pierderii cardului (70%) şi datorită riscului redus de fraudă (64%).

Totodată, 76% dintre români spun ca o bancă modernă este o bancă rapidă, care îi ajută să nu-şi piardă timpul.

Studiul iSense Solutions a fost realizat online pe un eşantion de 604 de respondenţi din mediul urban. Datele sunt reprezentative pentru persoanele cu vârsta de peste 18 ani, iar gradul de eroare al estimărilor este +/- 3,99%, la un nivel de încredere de 95%.

Te-ar mai putea interesa și
Magazinele nu se vor închide în weekend, a anunţat Ciolacu
Magazinele nu se vor închide în weekend, a anunţat Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în......
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori ...
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie.
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...