Studiu Google: La ce sunt folosite tabletele

Tabletele au devenit un must-have, un accesoriu fără de care nu eşti cool. O folosesc oamenii de afaceri, secretarele, profesorii, studenţii, iar copiii de grădiniţă o manevrează cu o lejeritate nativă. 
Economica.net - joi, 28 feb. 2013, 11:08
Studiu Google: La ce sunt folosite tabletele

Un studiu realizat recent de Google confirmă omniprezenţa acestui accesoriu în vieţile noastre şi dezvăluie informaţii interesante despre profilul utilizatorilor şi obiceiurile legate de utilizarea acestui device care face furori în toată lumea.

Astfel, studiul a relevat că tableta este utilizată în primul rând de cei care călătoresc adesea în scop profesional, asta pentru că sunt mult mai utile decât smartphone-urile. Accesul simplu şi rapid la email şi posibilitatea de a accesa documente de la birou sunt principalele atuu-uri în acest sens. De asemenea, tableta permite realizarea de prezentări pentru că se poate jongla uşor cu imaginile.

Pe locul al doilea în studiul Google este entertainment-ul, mulţi utilizatori declarând că folosesc tableta pentru a urmări filme video, pentru a citi sau a se juca. Acest lucru se datorează manevrabilităţii uşoare, care permite utilizatorilor să utilizeze tableta în pat, lucru mult mai inconfortabil în cazul laptop-ului. În plus, fidelitatea imaginii tabletelor este mult mai bună decât cea a laptopurilor, astfel că sunt ideale pentru urmărirea unui film sau pentru accesarea jocurilor.

Tabletele i-au inspirat si pe jucatorii din domeniul gambling-ului. Grecii de la Intralot, de pilda, au inventat Gablet, tableta pe care pot fi accesate numeroase jocuri de noroc.

Disponibila in agentii si salile de joc, pe Gablet poti paria sau isi poti incerca norocul la slot-machines, iar o aplicatie speciala, Gablet-Live, permite urmarirea live a unui video sau joc intr-o sectiune a ecranului, in timp ce restul acestuia este folosit pentru a juca. La fel ca si in cazul jocurilor de noroc online, cei interesati beneficiaza de user name si parola pentru a avea acces la jocurile de pe Gablet, iar la final primesc chitante prin email sau SMS. Device-ul are un design elegant, cu un touchscreen de 22 de inch, si este foarte usor de manevrat si utilizat.

Acesta este, de altfel, unul dintre motivele pentru care tabletele au câştigat atât de repede teren în vieţile noastre. Potrivit cercetării realizate de Google, 69,7% dintre persoanele intervievate au declarat că folosesc tableta în timp ce stau pe canapea sau în pat (66,7%), iar 45,5% o folosesc în bucătărie. Tableta nu are la fel de mare căutare la birou (doar 33,3%) sau în dormitor (21,2%), însă există un procent semnificativ de oameni  (18,2%) care nu se despart de ea nici în sala de fitness.

Ce fac utilizatorii atunci când folosesc tableta? Potrivit cercetării amintite, peste 60% dintre participanţi au declarat că se uită la televizor, 40% mănâncă şi beau, iar 27% gătesc în timp ce folosesc tableta.
 
Deşi  sunt din ce în ce mai populare, tabletele nu au reuşit încă să detroneze laptop-uruile şi computerele de birou atunci când utilizatorii doresc să facă shopping online, motivul principal fiind cel mai probabil acela că este dificilă introducerea informaţiilor financiare pentru plata pe tabletă. Un neajuns care va fi, probabil, rezolvat în scurt timp.

 

Te-ar mai putea interesa și
Zona euro – Cel mai rapid ritm de creştere din ultimii 15 ani pentru activitatea economică, iulie (Markit)
Zona euro – Cel mai rapid ritm de creştere din ultimii 15 ani pentru activitatea economică, iulie (Markit)
Activitatea economică în zona euro a înregistrat luna trecută cel mai rapid ritm de creştere din ultimii 15 ani, în urma succesului campaniei de vaccinare şi a atenuării restricţiilor impuse......
Aspecte negative ale meseriei de detectiv
Aspecte negative ale meseriei de detectiv
Dispariţii, infidelitate, monitorizarea copiilor de către părinţi sau a angajaţilor de către companii, competiţia ...
Furnizorii de energie arată că nu ei sunt de vină pentru creșterea prețurilor la consumatori. Care sunt cauzele scumpirii accelerate a energiei electrice
Furnizorii de energie arată că nu ei sunt de vină pentru creșterea prețurilor la consumatori. Care sunt cauzele scumpirii ...
Asociația Furnizorilor de Energie (AFEER) arată că furnizorii de energie electrică depun toate eforturile pentru ca majorările ...
iPhone 13 – Apple lucrează cu furnizori din China pentru cel mal recent model – Nikkei
iPhone 13 – Apple lucrează cu furnizori din China pentru cel mal recent model – Nikkei
Grupul american Apple lucrează cu mai mulţi furnizori chinezi pentru a produce cel mal recent model de iPhone, a anunţat ...