Studiu: Persoanele cu abonament medical, de două ori mai des la medic decât cele fără abonament

Persoanele care deţin un abonament medical vin la medic de două ori mai des decât pacienţii neabonaţi, piaţa abonamentelor medicale contribuind la reducerea serviciilor curative, prin descoperirea timpurie sau prevenirea unor afecţiuni medicale, relevă un studiu al EY România, prezentat joi la dezbaterea "Health Forum: Impactul abonamentelor medicale în sănătate şi economie".
AGERPRES - joi, 10 iun. 2021, 15:25
Studiu: Persoanele cu abonament medical, de două ori mai des la medic decât cele fără abonament

Studiul a fost prilejuit de împlinirea a 25 de ani la instituirea acestui tip de abonamente în România, în prezent existând 1,6 milioane de abonaţi.

În dezbaterea organizată la Senat de Intact Professional Debates a fost evidenţiat rolul abonamentelor medicale în prevenţie, în degrevarea presiunii asupra sistemului public de sănătate şi impactul acestor abonamente în economia naţională.

Potrivit raportului EY, în anul 2019, investiţiile realizate de sistemul medical privat au reprezentat aproximativ 2% din totalul investiţiilor din economie din acel an.

Vicepremierul Dan Barna a pledat pentru „încurajarea dezvoltării sistemului de asigurări private de sănătate”.

„E foarte mult de recuperat în privinţa calităţii serviciului medical în sectorul public.(…) Sectorul privat poate să contribuie la uşurarea poverii sectorului public pe zona de prevenţie, medicina primară. E cunoscut faptul că dacă ai probleme medicale uşoare, mergi la privat, dacă ai unele grave – mergi la stat (…) Românii plătesc o grămadă de bani în sistem, trebuie să aibă dreptul să direcţioneze o parte dintre ei către un asigurător pe care şi-l aleg”, a spus Barna.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu a menţionat că „abonamentele medicale contribuie foarte mult la partea de prevenţie şi implicit la menţinerea stării de sănătate a celor care le folosesc”.

Te-ar mai putea interesa și
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat vineri 2.216 de decese de COVID-19, fiind a patra zi consecutiv când raportează peste 2.000 de decese zilnice asociate acestei maladii, potrivit unor surse guvernamentale......
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul verde
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul ...
Un număr de 127 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru aproape ...
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Dacă nu mergeți în vacanță prin intermediul agențiilor de turism și vă cazați în apartamente sau vile, iată care ...