1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

Extern

SUA cer aliaţilor să lupte împotriva jihadiştilor şi pe internet

Statele Unite au cerut luni aliaţilor din coaliţia împotriva grupării Statul Islamic să extindă lupta contra jihadiştilor şi pe internet, pentru a combate propaganda prin care aceştia din urmă îşi recrutează noi adepţi, transmite AFP.

27 oct, 2014 | Agerpres

În timpul unei reuniuni pe tema mijloacelor de contracarare a propagandei jihadiste de pe reţelele de socializare, ce se desfăşoară în Kuwait, coordonatorul american al coaliţiei, generalul John Allen, a subliniat că această propagandă de 'război oribilă (...) este menită să recruteze şi să pervertească inocenţi'. El estimează că Statul Islamic nu va fi 'învins cu adevărat decât atunci când va fi negată legitimitatea mesajului pe care-l transmite tinerilor vulnerabili'.

Gruparea Statul Islamic, ce a proclamat un'califat' pe teritoriile pe care le controlează în Siria şi Irak, foloseşte cu multă iscusinţă reţelele de socializare cu ajutorul cărora difuzează filme propagandistice şi o publicaţie editată cu multă grijă. Acest tip de propagandă a convins mulţi europeni şi americani să devină partizani ai jihadiştilor, fapt ce provoacă îngrijorări serioase guvernelor occidentale. Nu doar recrutarea de noi adepţi stârneşte preocupări, ci şi influenţa pe care această campanie o are în determinarea tinerilor musulmani de a conduce atacuri teroriste.

Combaterea ameninţărilor venite din partea Statului Islamic 'necesită o abordare globală şi coordonată la nivel internaţional, regional şi local, combinând acţiunea militară, aplicarea legii, culegerea de informaţii, precum şi mijloace economice şi diplomatice', a sintetizat generalul american.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO