1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 33 º

Imobiliare

Suedezii de la Skanska construiesc trei clădiri de birouri peste drum de Sky Tower

Compania suedeză Skanska a anunţat finalizarea primei tranzacţii de achiziţie a unui teren în Bucureşti.

19 noi, 2012 | | ECONOMICA.net

Compania suedeză de construcţii, care a revenit pe piaţa din România, a cumpărat de la Băneasa Investments, firmă controlată de omul de afaceri Gabriel Popoviciu, un teren de 15.000  mp de pe strada Gara Herăstrău, peste de drum de cea mai înaltă clădire din România, Sky Tower. Tranzacţia este estimată la 10 milioane de euro.

Pe acest teren Skanska va dezvolta un proiect sustenabil de birouri, denumit Green Court Bucharest, ce va fi construit în trei etape. Lucrările de construcţie vor fi demarate în primul trimestru al anului viitor.

Green Court Bucharest este amplasat în zona Floreasca-Barbu Văcărescu, care a devenit cea mai dinamică destinaţie pentru spaţiile de birouri din Bucureşti. Această zonă a atras atât atenţia chiriaşilor cât şi a investitorilor, fiind astfel locaţia ideală pentru primul proiect de birouri pe care Skanska îl dezvoltă în România”, a declarat Andreas Lindelöf, preşedintele Skanska România.

Proiectul include trei clădiri de birouri, ce vor avea o suprafaţă închiriabilă totală de 52.000 de metri pătraţi. Dezvoltat după cele mai noi tendinţe de pe piaţa de birouri, Green Court Bucharest va fi certificat LEED Gold, asigurând un nivel ridicat de calitate.

Skanska a finanţat şi a dezvoltat 1,9 milioane de metri pătraţi de spaţii comerciale în întreaga lume, are peste 500.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri în dezvoltare, iar în următorii doi ani va începe construcţia a încă 200.000 de metri pătraţi.

 

CITEŞTE ŞI Skanska investeşte 100 de mil. euro în clădiri de birouri. Inclusiv în România

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO