1EUR = 4.8378 RON | Bucureşti 36 º

News

Tănase, BVB: Investiţia la bursă trebuie să devină banală, ca un depozit bancar, pentru populaţie

Investiţia la bursă trebuie să devină banală, ca un depozit bancar, pentru populaţie, iar educaţia financiară trebuie să se simplifice, a declarat luni Adrian Tănase, director general al 'Bursei de Valori Bucureşti (BVB), într-o conferinţă de presă.

29 ian, 2018 | Agerpres

'Vom continua proiectele de educaţie financiară. Este un aspect important ca lumea să fie educată financiar. Cred că această educaţie trebuie să se simplifice către investitorii de retail. O mare parte din populaţie, nu numai în România, nu este interesată de a fi fluent în finanţe. Populaţia ar trebui să fie interesată de faptul că investiţia la bursă poate fi la fel de banală ca un depozit bancar dacă se respectă anumite reguli şi că banii pe care îi acumulează din activitatea de zi cu zi pot avea un return mai mare decât la un depozit bancar. Trebuie să-i învăţăm cum să banalizeze acest lucru', a spus Tănase.

El susţine că, pentru o mare parte din populaţie, bursa este, încă, 'o chestie foarte complicată, riscantă, ceea ce nu este adevărat'.

'Dacă respectăm anumite reguli, investiţia la bursă devine la fel de banală ca un depozit bancar. Acest lucru ar trebui să transmitem noi către marea masă de retail. Acum creăm o comunitate de oameni pasionaţi, ceea ce nu este rău, de oameni care vor să fie fluenţi în finanţe, iar pentru această comunitate trebuie să venim cu produse, să-şi tranzacţioneze orice idee de investiţii pe care o au. Proiectul meu de dezvoltare a infrastructurii bursei va fi foarte bine primit de această comunitate 'fluent în finanţe' pe care noi o construim pe lângă BVB', a mai arătat directorul general al BVB.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO