1EUR = 4.8590 RON | Bucureşti 28 º

News

Tănase, BVB: Valoarea acţiunilor listate la Bursă este de 10% din PIB. Pe o bursă dezvoltată ar trebui să fie de 30%

Valoarea acţiunilor listate la Bursa de Valori Bucureşti este de peste 10% din PIB, dar pe o bursă dezvoltată ar trebui să fie de cel puţin 30% din PIB, a afirmat marţi directorul general al Bursei de Valori Bucureşti, Adrian Tănase, la un eveniment de profil.

20 noi, 2018 | Agerpres

"Cred că, dacă Bursa îşi lărgeşte gama de instrumente pe care să le ofere investitorilor, iar această comunitate de investitori locali se dezvoltă, în momentul acela vom avea şi o piaţă primară mult mai activă. Ca să vă dau şi o dimensiune a pieţei, unde suntem şi unde ar trebui să fim. În acest moment ponderea companiilor listate la BVB ca procent din PIB este de peste 10%, iar în cazul unei burse dezvoltate ar trebui să fie de cel puţin 30% din PIB", a spus Adrian Tănase.

Potrivit acestuia, în ultimii doi ani, respectiv noiembrie 2016 - noiembrie 2018, BVB a avut oferte publice iniţiale (IPO) de acţiuni în valoarea 360 de milioane de euro, exclusiv din mediul privat. Pe piaţa de obligaţiuni au avut loc listări şi emisiuni de 2,4 miliarde de euro, Adrian Tănase menţionând că acestea au fost obligaţiuni corporative.

De asemenea, acesta a precizat că în ultimii doi ani se observă că Bursa a devenit atractivă şi este luată în considerare ca alternativă de finanţare.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO