1EUR = 4.8430 RON | Bucureşti 29 º

Companii

TAROM: Posibile întârzieri sau anulări de zboruri şi marţi. Lipsă de personal navigant apt de zbor

Compania TAROM anunţă şi pentru marţi posibile întârzieri şi anulări de zboruri pe curse interne şi externe, în condiţiile în care se confruntă cu o lipsă de personal navigant apt de zbor (piloţi şi însoţitori de bord), deşi în acest moment nu există zboruri anulate, precizează compania într-un comunicat remis AGERPRES.

16 sep, 2014 | Agerpres

'TAROM se confruntă cu o lipsă de personal navigant apt de zbor (piloţi şi însoţitori de bord). Continuă şi astăzi întâlnirile dintre reprezentanţii conducerii companiei şi cei ai personalului navigant pentru deblocarea situaţiei. Compania TAROM regretă situaţia creată şi depune toate eforturile pentru desfăşurarea normală a zborurilor. Pasagerii curselor TAROM care vor avea întârzieri sau vor fi anulate beneficiază de asistenţă conform Regulamentului EC261/2004 privind drepturile pasagerilor', se menţionează în comunicat.

Pentru deblocarea situaţiei din companie, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a convocat, marţi, la sediul instituţiei, conducerea TAROM şi reprezentanţii sindicatelor din companie.

Ioan Rus a solicitat celor două părţi implicate să urgenteze procedura de negociere pentru ca pasagerii să nu aibă de suferit şi atrage atenţia că soluţiile se pot găsi doar într-un cadru instituţional adecvat, nu de pe poziţii de forţă.

Greva spontană a piloţilor de la TAROM s-a declanşat duminică, zi în care au fost înregistrate 12 curse întârziate şi două zboruri anulate. De asemenea, în cursul zilei de luni, şapte zboruri ale companiei au fost anulate.

În context, Octavian Iosif, prim - vicepreşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Aeroporturi (FNSA), a declarat luni, pentru AGERPRES, că situaţia creată la TAROM, prin anularea mai multor zboruri ale companiei, nu reprezintă consecinţa unor acţiuni sindicale, fiind vorba doar despre 'o stare de inaptitudine a unor colegi piloţi'.

'În cazul curselor anulate astăzi (luni - n. r.), vorbim despre o stare de inaptitudine a unor colegi piloţi, determinată de afectarea stării de sănătate a acestora. Aşadar, nu este vorba de acţiuni sindicale', a afirmat Octavian Iosif.

În altă ordine de idei, Iosif a informat că federaţia pe care o reprezintă a contestat înregistrarea Contractului Colectiv de Muncă la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM).

'În cazul în care Contractul Colectiv de Muncă va fi înregistrat la ITM fără să fi fost semnat în prealabil de personalul navigant, atunci vom vedea ce facem mai departe. Este posibil să se ajungă şi la declanşarea unui conflict de muncă', a precizat prim - vicepreşedintele FNSA.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO