1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 1 º

News

Terorism: Previziuni sumbre pentru 2017 - studiu Aon

Numărul de atacuri teroriste pe plan global a crescut cu 14% în 2016 în raport cu 2015, iar în ceea ce priveşte ţările occidentale - cu 175%, arată un studiu al companiei internaţionale de asigurări Aon, dat publicităţii joi, informează AFP. Analiştii spun că este puţin probabil ca riscurile de violenţă politică să descrească în 2017. România are un risc scăzut (penultima treaptă pe scara Aon, cele mai sigure zone fiind cele clasificate "neglijabil").

06 apr, 2017 | Agerpres

Anul trecut au avut loc 4.151 de atacuri teroriste în lume, comparativ cu 3.633 câte au fost în 2015, potrivit unei numărători efectuate de experţi ai Aon. În ţările occidentale, acest număr a crescut de la 35 în 2015 la 96 în 2016, precizează compania, care publică joi harta sa de riscuri politice, terorism şi violenţă politică pentru 2017.

În pofida acestei puternice majorări a numărului de acte teroriste în ţările occidentale, ele reprezintă, cu toate acestea, doar 3% din violenţa teroristă la nivel mondial, precizează experţii Aon, care şi-au elaborat harta în colaborare cu specialişti ai cabinetului Roubini Global Economics şi Risk Advisory Group.

Această hartă (disponibilă la adresa https://www.riskmaps.aon.co.uk) ilustrează o creştere previzibilă în 2017 a acestor riscuri, cu 17 ţări clasate la cel mai ridicat nivel. Pentru al doilea an consecutiv, mai multe ţări au urcat pe scara riscurilor (19) decât au coborât (11).

'Previziunile nu sunt roze pentru 2017', mărturiseşte pentru AFP directorul departamentului pentru riscuri politice al Aon France, Louis Bollaert. 'Nu vedem într-adevăr niciun motiv pentru ca situaţia să se amelioreze. Efectul cumulat al riscurilor politice, economice şi teroriste creează un climat extrem de nesigur', afirmă Bollaert.

În comunicatul ce însoţeşte difuzarea hărţii pentru 2017, Aon estimează că 'este puţin probabil ca riscurile de violenţă politică să descrească în 2017'. 'Pierderile teritoriale ale grupării Statul Islamic în Irak şi Siria vor duce probabil la dispersarea reţelei jihadiste, ceea ce va duce la rândul său la riscuri serioase pentru zeci de ţări din regiune şi dincolo de ea, în special în Europa şi Asia', se spune în comunicat.

România are un risc scăzut (low). În studiul realizat de Aon există cinci niveluri. Cel mai mare risc este "sever", urmează cel "ridicat", "mediu", "scăzut" şi "neglijabil".

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO