ThyssenKrupp a achiziţionat compania britanică LES

ThyssenKrupp AG, cel mai mare producător de oţel din Germania, a anunţat luni achiziţionarea companiei britanice Lift & Engineering Services Ltd (LES), ca parte a strategiei sale de a-şi majora afacerile din sectorul întreţinerii ascensoarele, care aduc un profit ridicat, transmite Reuters.
Economica.net - lun, 08 dec. 2014, 11:05
ThyssenKrupp a achiziţionat compania britanică LES

Valoarea tranzacţiei nu a fost dată publicităţii.

Lift & Engineering Services este specializată în design-ul şi producerea echipamentelor pentru ascensoare şi furnizează mentenanţă, reparaţii şi asigură servicii de urgenţă pentru lifturi, scări rulante şi echipamente de ridicare.

Preluarea LES reprezintă cea mai semnificativă achiziţie din Marea Britanie din 1999, când a cumpărat Hammond & Champness, se arată într-un comunicat al ThyssenKrupp.

Luna trecută, ThyssenKrupp a lansat primul ascensor fără cablu din lume, cu ajutorul căruia transportul clasic cu liftul se transformă într-un sistem de metrou vertical.

Principala calitate a noului sistem, numit MULTI, constă în acea că permite funcţionarea mai multor cabine de ascensor prin aceeaşi casă liftului. În acest fel, spaţiul ocupat de lifturi se poate reduce foarte mult, capacitatea de transport poate spori şi se realizează economii la consumul de energie.

Cabinele se autopropulsează şi se deplasează pe linii instalate sub forma unui circuit. Sistemul a fost dezvoltat pentru clădiri de înălţime medie şi mare, iar prima unitate va intra în probe în 2016.

În anul fiscal 2014, ThyssenKrupp se aşteaptă la un profit ajustat, înainte de taxe şi dobânzi aproape dublu faţă de cel din anul trecut, de 586 milioane de euro, în timp ce precedenta estimare indica un câştig de aproximativ un miliard de euro.

Grupul ThyssenKrupp este prezent şi în România prin toate cele cinci divizii ale sale, respectiv metalurgie, auto, ascensoare, bunuri industriale şi servicii.

Te-ar mai putea interesa și
Taipeiul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul Insulei Taiwan
Taipeiul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul Insulei Taiwan
Douăzeci şi unu de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8.15 (0.15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării de la Taipei, cu o......
Statele Unite își vor retrage militarii staționați în Niger, la cererea autorităților din această țară
Statele Unite își vor retrage militarii staționați în Niger, la cererea autorităților din această țară
Statele Unite şi-au dat vineri acordul de a-şi retrage din Niger cei 1.000 de soldaţi angajaţi acolo în lupta antijihadistă, ...
ANAT: Cea mai vândută stațiune pentru minivacanța de 1 Mai și Paște este Băile Felix. Urmează Mamaia și Călimăneşti – Căciulata
ANAT: Cea mai vândută stațiune pentru minivacanța de 1 Mai și Paște este Băile Felix. Urmează Mamaia și Călimăneşti ...
Numărul turiştilor care vor petrece minivacanţa de 1 Mai şi Paşte pe litoral ar putea fi mai mic decât anul trecut, ...
Olaf Scholz avertizează că războiul din Ucraina ar putea dura mai mulți ani, poate chiar cinci
Olaf Scholz avertizează că războiul din Ucraina ar putea dura mai mulți ani, poate chiar cinci
Cancelarul german Olaf Scholz crede că războiul din Ucraina ar putea continua timp de mai mulţi ani, poate chiar cinci ...