1EUR = 4.7790 RON | Bucureşti 11 º

News

Timişoara contractează o finanţare de 112 milioane lei de la IFC pentru proiecte de investiţii

Municipiul Timişoara și International Finance Corporation - IFC - membru al grupului Banca Mondială au semnat astăzi un contract de finanţare în valoare de 112 milioane de lei. Evenimentul a avut loc la sediul misiunii IFC – World Bank din România. În cadrul evenimentului au fost prezentate proiectele de investiţii care beneficiază de împrumut, caracteristicile finanţării, perspectivele financiare ale municipiului şi importanţa parteneriatului dintre IFC-World Bank și Timişoara.

04 mar, 2014 | ECONOMICA.net

Cele 17 proiecte ce vor fi finanţate răspund problemelor prioritare ale comunităţii, realizarea lor conducând la îmbunătăţirea infrastructurii sociale, economice şi de mediu a municipiului. Proiectele vizează sistemul centralizat de încălzire a orașului, transportul public și alte obiective de investiţii publice de interes local cofinanţate prin programe UE.

"Scopul împrumutului este de a cofinanţa proiectele europene dezvoltate de municipalitate prin intermediul unei structuri financiare cât mai eficiente și adecvate. Suntem bucuroși că am reușit atragerea lângă noi a unei instituţii financiare de anvergură cum este IFC cu care dorim să cooperăm cât mai bine pentru devoltarea Timisoarei, municipiu recent premiat de prestigioasa revistă Forbes drept cel mai dinamic oraş din România. A fost o muncă susţinută pentru găsirea celei mai bune formule și vreau să mulţumesc tuturor celor implicaţi", a declarat primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

"Impreună cu experţii municipalităţii și ai IFC am structurat această finanţare astfel încât să răspundă necesităţilor municipiului Timișoara. Din acest motiv am preferat împrumutul în moneda naţională, valoarea de 112 milioane de RON fiind determinată astfel încât să asigure un efect optim de leverage în procesul de absorbţie a fondurilor europene. Durata de creditare este de 12 ani, rambursarea incepe după o perioadă de graţie de 2 ani, dobânda este fixă și are o valoare calculată în funcţie de rata swap LIBOR 6 luni", a explicat Valentin Miron, președinte VMB Partners S.A.

Timişoara este unul dintre primele municipii din România care obţine o finanţare rambursabilă de la IFC. Consilierul Primăriei care a asigurat structurarea finanţării este VMB Partners SA.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO