1EUR = 4.8582 RON | Bucureşti 24 º

Finanţe şi bănci

Ţintă ratată: BNR a majorat prognoza de inflaţie la 4,2% pentru 2019

Banca Naţională a României (BNR) a majorat la 4,2% prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an şi estimează o inflaţie de 3,3% pentru 2020, a anunţat, azi, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, într-o conferinţă de presă în care a prezentat Raportul trimestrial asupra inflaţiei.

17 mai, 2019 | Agerpres
"Revizuim prognoza de inflație la 4,2% cu 1,2 puncte peste țintă și vedem o revenire în intervalul țintit in 2020, la 3,3%. Principalele excese care duc la modificarea prognozei de inflație vin din creșterea prețului la petrol, a prețurilor la tutun și a celor volatile, legume fructe", a spus azi Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale.

BNR estima, în februarie 2019, o inflaţie de 3% pentru finalul acestui an, respectiv de 3,1% pentru 2020.

Conform Băncii Centrale, rata anuală a inflaţiei va continua să se plaseze peste limita superioară a intervalului ţintei pe parcursul anului 2019, pe fondul manifestării şocurilor de natura ofertei în prima parte a anului curent.

Ulterior, aceasta se va repoziţiona şi menţine în jumătatea superioară a intervalului ţintei, ca urmare a epuizării efectelor acestor şocuri nefavorabile, dar şi a persistenţelor presiunilor inflaţioniste de la nivelul inflaţiei de bază.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO