1EUR = 4.8378 RON | Bucureşti 36 º

News

Tone de carne stricată livrată către magazine. DIICOT face percheziţii

Procurorii DIICOT au descins în această dimineaţă la mai multe firme care reambalau carne stricată şi o scoteau apoi din nou la vânzare! În total, sunt peste 100 de percheziţii, mai mulţi comisari OPC şi un poliţist din frontieră au fost ridicaţi.

12 mar, 2014 | ECONOMICA.net

 Procurorii DIICOTi fac astăzi percheziţii  la peste 100 de adrese din Capitală şi din mai multe judeţe, în cazul unei reţele ai cărei membri sunt suspectaţi de evaziune fiscală şi spălare de bani, după ce ar fi livrat în magazine tone de produse din carne alterată, informează #România TV#. 

Membrii grupării aduceau din ţări ale Uniunii Europene carne pe care o puneau în vânzare în magazine din România fără să declare cantităţile. În cazul în care carnea depăşea termenul de valabilitate, aceasta era procesată şi transfomată în diverse produse care, de asemenea, ajungeau la vânzare în magazine. Gruparea infracţională ar fi produs, în acest fel, un prejudiciu de aproximativ 15 milioane de euro.

În urma percheziţiilor, persoanele suspectate în acest caz vor fi duse la sediul DIICOT central, printre cei vizaţi aflându-se şi angajaţi de la Direcţia Vămilor şi Protecţia Consumatorilor.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin a declarat că este puţin probabil ca marfa să fi ajuns să fie pusă în vânzare, dar a menţionat că acest lucru va fi confirmat doar după ce se vor face verificări. De asemenea, ministrul susţine că cel mai probabil carnea provine din zona de evaziune fiscală şi controalele au fost eludate.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO