1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 4 º

Companii

Top constructori autostrăzi în septembrie: orădenii de la Trameco, italienii de la Astaldi şi Umbrărescu au avut cele mai mari progrese

Orădenii de la Trameco au raportat luna trecută un progres spectaculos pe mini-lotul lor din Autostrada Transilvania, de la graniţa cu Ungaria. În topul constructorilor de autostrăzi urmează italienii de la Astaldi şi Dorinel Umbrărescu.

20 oct, 2019 | | ECONOMICA.net

Constructorul orădean Trameco a realizat peste 40% din lucrările de pe lotul Biharia – Borş al Autostrăzii Transilvania (A3), potrivit raportărilor către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pe luna septembrie.

Cu un progres spectaculos de aproape 18 puncte procentuale, acesta se plasează încă o dată pe primul loc în topul constructorilor de autostrăzi din România. De altfel, orădenii au aşternut deja asfalt pe mini - lotul lor de autostradă.

Italienii de la Astaldi au raportat la rândul lor un avans de 5,49 puncte procentuale pe tronsonul lor de aproape 18 kilometri din Autostrada Transilvania. Mai exact, ei au ajuns în septembrie, împreună cu partenerii lor germani de la Max Boegl, la un stadiu al lucrărilor de 79,70% pe lotul Iernut – Cheţani.

Şi Dorinel Umbrărescu a ajuns pe Centura Bacău (A7), care cuprinde primii kilometri de autostradă din Moldova, la un grad de execuţie de 31%. Progresul raportat de constructorul român luna trecută este de patru puncte procentuale. Stadiul real din teren, neraportat către CNAIR încă, ar fi de 43%, conform ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, care a fost în vizită pe şantier după ce s-a aşternut primul strat de asfalt.

În clasament urmează italienii de la Impresa Pizzarotti, cu un avans de 2,9 puncte procentuale pe lotul 1 din Autostrada Sebeş – Turda (A10).

Italienii de la Astaldi au raportat progrese mari, de 2,89 puncte procentuale, şi la mega-structura peste Dunăre de la Brăila. Lucrările la Golden Gate-ul românesc sunt realizate în proporţie de aproape 10%.

Un avans mai redus, de aproape un punct procentual, au raport grecii de la Aktor pe lotul 2 din Autostrada Sebeş – Turda (A10).

Şi constructorul român Straco a înregistrat la rândul său un progres scăzut, de 0,54 puncte procentuale, pe lotul Cheţani – Câmpia Turzii.

Pe lotul Râşnov – Cristian, stadiul lucrărilor stagnează pe site-ul CNAIR la 2,3% de trei luni. Pe de altă parte, în teren constructorul român Alpenside se pregăteşte deja pentru aşternerea primului strat de asfalt pe mini-lotul din Autostrada Comarnic – Braşov.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO