Top constructori autostrăzi: Strabag, UMB și Pizzarotti au avut cele mai mari progrese în septembrie

Topul constructorilor de autostrăzi este dominat și în luna septembrie de compania Strabag, care a înregistrat cel mai mare progres pe șantierele de autostrăzi din România, cu lucrările la A3 Chețani - Câmpia Turzii. Pe podium se mai află grupul UMB și constructorul italian Pizzarotti, cu lucrări la Drumul Expres Craiova - Pitești (DEx12) și, respectiv, Autostrada Moldovei (A7).
Anemona Andone - Dum, 22 oct. 2023, 21:52
Top constructori autostrăzi: Strabag, UMB și Pizzarotti au avut cele mai mari progrese în septembrie

Strabag este liderul clasamentului constructorilor de autostrăzi pentru a treia lună la rând, după un avans semnificativ, de 15 puncte procentuale pe lotul Chețani – Câmpia Turzii al Autostrăzii Transilvania (A3). Constructorul, hotărât să dea în trafic acest lot până la finalul anului, a ajuns la un stadiu de 75% pe contractul de finalizare a lucrărilor.

A doua poziție în clasament revine UMB, care a raportat un progres de 8 puncte procentuale, după două luni, pe tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova – Pitești (DEx12). Și acest tronson, care ar urma să fie dat în trafic în 2023, este executat în proporție de 84%.

Strabag revine în top, cu un avans de 7 puncte procentuale pe drumul de mare viteză ce va conecta Oradea la A3 Biharia. Stadiul fizic al lucrărilor a ajuns aici la 77%.

Topul continuă cu asocierea Pizzarotti – Retter, care a raport un progres de 5 puncte procentuale pe lotul 1 Dumbrava – Mizil al Autostrăzii Ploiești – Buzău (A7). Cel mai avansat lot din A7, finanțată prin PNRR, este astfel la un grad de execuție de 27,50%.

Tot un progres de 5 puncte procentuale a înregistrat și UMB, după două luni, pe tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova – Pitești. Gradul de execuție pe acest ultim lot al DEx12 a ajuns la 30%.

Mai departe, tot UMB a raportat un avans de 4 puncte procentuale pe lotul 3 Rm Sărat – Mândrești Munteni al Autostrăzii Buzău – Focșani (A7), realizat în proporție de 22%.

Pe următoarea poziție se află constructorul italian WeBuild, cu un progres de 3,91 puncte procentuale pe secțiunea 5 Curtea de Argeș – Pitești (A1). Astfel, a fost depășit oficial gradul de execuție de 50%.

În clasament urmează constructorul turc Alsim Alarko, ce a înregistrat un avans de 3,9 puncte procentuale pe lotul 1 Glina – Vidra al A0 Sud. Contractul pentru acest lot este realizat în proporție de peste 78%.

Tot Alsim Alarko ocupă și următorul loc, cu un progres de 3,5 procentuale pe lotul 2 Vidra – Bragadiru al A0 Sud. Gradul de realizare a acestui contract a ajuns la 94%, termenul de inaugurare a tronsonului de 10 km dintre DN5 și DN6 fiind tot mai aproape.

Aproape de inaugurare se află și lotul 2 al A0 Nord, construit de UMB, unde gradul de execuție a ajuns la 90%, după un avans de 3 puncte procentuale. Rămâne de văzut când vor fi inaugurați efectiv primii kilometri din Autostrada Bucureștiului (A0).

Firmele lui Dorinel Umbrărescu au mai raportat progrese de 3 puncte procentuale și pe șantierul Drumului Expres Brăila – Galați (ajuns la 74%) și pe A7 Mândrești Munteni – Focșani (24%).

Tot cu 3 puncte procentuale a avansat și asocierea Coni – Trace pe lotul 2 Mizil – Pietroasele al Autostrăzii Buzău – Focșani (A7), ajungând la un grad de execuție de 22,50%.

În continuarea clasamentului, UMB revine cu un avans de 2,63 puncte procentuale pe lotul 4 al A0 Nord, unde lucrările sunt realizate în proporție de aproape 14%.

Grupul controlat de Umbrărescu a avut progrese de 2 puncte procentuale și pe loturile A7 Buzău – Vadu Pașii și Vadu Pașii – Rm Sărat, ajunse la un grad de execuție de 22%.

Pe restul șantierelor monitorizate, progresele au fost mai mici de 2 puncte procentuale, fie nu au fost raportate/înregistrate.

 

FOTO – VIDEO: A3, Chețani – Câmpia Turzii, antreprenor: asocierea Strabag – Geiger (sursa: YouTube FlyDrone)

Te-ar mai putea interesa și
Gazele s-au scumpit din nou iar industria europeană este pe cale să piardă și mai mult din competitivitate
Gazele s-au scumpit din nou iar industria europeană este pe cale să piardă și mai mult din competitivitate
Industria europeană este pe cale să piardă și mai mult din competitivitate, deoarece prețurile ridicate la energie electrică, creșterea prețurilor la gazele naturale și îngrijorările cu......
Adrian Negrescu, consultant economic: Decizia CCR de anulare a primului tur al alegerilor prezidențaile generează noi temeri în rândul investitorilor, pe care le vom vedea la BVB, în cotația leului
Adrian Negrescu, consultant economic: Decizia CCR de anulare a primului tur al alegerilor prezidențaile generează noi temeri ...
Decizia Curţii Constituţionale a României (CCR) de anulare a drepturilor cetăţenilor de a-şi decide candidatul, indiferent ...
Update: Motivarea CCR pentru anularea turului I al alegerilor prezidențiale: procesul electoral a fost viciat pe toată durata desfășurării lui
Update: Motivarea CCR pentru anularea turului I al alegerilor prezidențiale: procesul electoral a fost viciat pe toată ...
Procesul electoral privind alegerea preşedintelui României a fost viciat pe toată durata desfăşurării lui, arată vineri ...
Franchwise își extinde portofoliul cu Kimicar, o franciză pe nișa produselor de curățenie
Franchwise își extinde portofoliul cu Kimicar, o franciză pe nișa produselor de curățenie
Franchwise, cea mai mare companie de consultanță specializată în domeniul francizelor din România, își extinde portofoliul ...