Top constructori cale ferată: Porr, FCC și WeBuild au avut cele mai mari progrese luna trecută

Austriecii de la Porr domină din nou topul constructorilor de cale ferată, în funcție de progresele raportate în ultima lună. Podiumul este completat de spaniolii de la FCC și italienii de la WeBuild.
Anemona Andone - Dum, 20 nov. 2022, 12:08
Top constructori cale ferată: Porr, FCC și WeBuild au avut cele mai mari progrese luna trecută

Primul loc în clasamentul constructorilor de cale ferată este ocupat din nou de către Porr Construct. Firma cu acționariat austriac a avut în ultima lună un avans de 3,15 puncte procentuale la lucrările pentru redeschiderea circulației pe podul Grădiștea. Astfel, stadiul fizic a ajuns pe acest lot din calea ferată București – Giurgiu la peste 36%.

Mai departe, asocierea FCC – WeBuild – Contratas a raportat un progres de 1,3 puncte procentuale la lucrările de modernizare a celor aproape 41 de kilometri de cale ferată dintre Gurasada și Simeria. Aici a fost depășit gradul de de execuție de 68%.

Pe podium urmează asocierea WeBuild – FCC – Salcef – Thales, cu un avans de 1,15 puncte procentuale pe lotul Km 614 – Bârzava (41,91 km). Aici au fost executate 76,55% din lucrări.

progrese cf octombrie 2022

 

 

 

 

 

Progres de 1 punct procentual a înregistrat și asocierea Aktor – Alstom – Arcada pe lotul Apața – Cața (28 km) din cadrul liniei Brașov – Sighișoara. Lucrările pe acest tronson sunt executate în proporție de 12%.

Aceeași asociere a raportat un avans de 0,83 puncte procentuale și pe lotul Ilteu – Gurasada (22,34 km), unde s-a ajuns la un stadiu fizic de peste 58%.

În clasament urmează asocierea Alstom – Aktor – Arcada – Euroconstruct, cu un progres de 0,8 puncte procentuale pe loturile Brașov – Apața și Cața – Sighișoara (84 km). Gradul de execuție pe cele două capete se situează la 16,81%.

În final, asocierea WeBuild – FCC – Salcef – Thales a înregistrat un avans de 0,75 puncte procentuale pe lotul Bârzava – Ilteu (36,04 km), ducând astfel stadiul fizic al lucrărilor la 79,80%.

Multe dintre proiectele monitorizate ar trebui finalizate anul viitor, însă având în vedere progresele foarte mici raportate lunar pe unele șantiere, este puțin probabil ca termenele să fie respectate.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FOTO: Lucrări pentru redeschiderea circulației feroviare pe pod peste râul Argeș, între Vidra și Comana (sursa: Facebook Irinel Ionel Scrioșteanu). 

Te-ar mai putea interesa și
Turcii de la MSG Uluslararasi Saglik Yatirimlari injectează 2,5 milioane de euro în Memorial Healthcare, care deţine un spital privat în Bucureşti
Turcii de la MSG Uluslararasi Saglik Yatirimlari injectează 2,5 milioane de euro în Memorial Healthcare, care deţine un ...
Capitalul Memorial Healthcare a fost majorat cu peste 12 milioane de lei de către compania-mamă din Turcia, reiese dintr-o decizie a companiei, obţinută de Economica.net. Memorial Hospital a......
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în doi ani. Unde se oprește „cutremurul” din piața brokerajului?
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în ...
DAW Management Broker de Asigurări a mai luat o amendă de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și ajunge la ...
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator –  studiu Confederaţia Turistică Elenă
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator – studiu Confederaţia Turistică ...
Contribuţia totală a turismului la economia Greciei în 2023 (incluzând beneficiile directe şi secundare) este estimată ...
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
Agenţia de rating S&P Global a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României ...