Topul constructorilor de autostrăzi: Umbrărescu, Astaldi și Strabag au avut cele mai mari progrese în februarie

Anemona Andone - mie, 03 mart. 2021, 22:09
Topul constructorilor de autostrăzi: Umbrărescu, Astaldi și Strabag au avut cele mai mari progrese în februarie

Dorinel Umbrărescu domină și în februarie 2021 topul constructorilor implicați în marile proiecte de infrastructură rutieră ale României. Lucrările sale pe „Autostrada Ford” au progresat cel mai mult luna trecută. El este urmat de Astaldi, cu podul Brăila, și de Strabag, cu un lot din Autostrada Transilvania.

Umbrărescu a raportat luna trecută cele mai mari progrese de pe șantierele marilor proiecte de infrastructură rutieră. Astfel, acesta a avansat în medie cu circa 5 puncte procentuale pe cele două loturi ale tronsonului 2 din Drumul Expres Craiova – Pitești (DX 12), cunoscut ca „Autostrada Ford”.

Italienii de la Astaldi au avut la rândul lor un avans de peste 4 puncte procentuale la mega-podul de la Brăila. Astfel, stadiul fizic al lucrărilor la Golden Gate-ul peste Dunăre a depășit luna trecută 31%.

Topul constructorilor este completat pe podium de Strabag, potrivit datelor de pe site-ul Companiei de Drumuri. Acest constructor a avut un progres de 2,8 puncte procentuale pe lotul Târgu Mureș – Ungheni din Autostrada Transilvania (A3). Astfel, Sttrabag a realizat aproape o treime din lucrările din lotul de pe A3.

Progrese autostrazi februarie 2021
Topul constructorilor de autostrazi februarie 2021. Sursa: CNAIR

 

 

Noi șantiere pe Autostrada Sibiu – Pitești și Autostrada de Centură București Sud

În clasament urmează austriecii de la Porr. După un avans de până la 2 puncte procentuale, ei se apropie de un grad de execuție de 30% pe prima secțiune din Autostrada Sibiu – Pitești. Tot pe această autostradă ar urma să înceapă lucrările și pe secțiunea 5 Curtea de Argeș – Pitești, a italienilor de la Astaldi. Cel puțin asa a declarat ministrul Transporturilor Cătălin Drulă.

Grecii de la Aktor au raportat la rândul lor un progres de 1,45 puncte procentuale pe lotul 2 din Autostrada Sebeș – Turda (A10). Astfel, lucrările pe acest lot sunt realizate în proporție de 79,95%. Rămâne de văzut dacă constructorul elen va finaliza până la vară toate lucrările.

Mai departe, turcii de la Alsim Alarko au avut un progres de 1,42 puncte procentuale pe lotul 2 din Autostrada de Centură București Sud (A0 Sud). Aceștia au primit luna trecută ordinul de începere a lucrărilor pe lotul 1 din A0 Sud. Astfel, este de așteptat ca acest șantier să fie deschis în curând.

Italienii de la Pizzarotti au avut la rândul lor un avans de 0,5 puncte procentuale pe lotul 1 din Autostrada Sebeș – Turda (A10). Rămâne de văzut dacă firma italiană va finaliza în termen lucrările rămase de executat pe acest lot. Amintim că lotul 1 din A10 a fost deschis parțial circulației în decembrie anul trecut.

Pe restul șantierelor fie nu s-a lucrat, fie nu au fost raportate progresele.

Te-ar mai putea interesa și
Tarifele de transport şi de distribuţie pentru gazele naturale și energia electrică vor intra într-o nouă perioadă de reglementare – Silvia Vlăsceanu (HENRO)
Tarifele de transport şi de distribuţie pentru gazele naturale și energia electrică vor intra într-o nouă perioadă ...
Tarifele de transport şi de distribuţie energie electrică şi gaze naturale vor intra într-o nouă perioadă de reglementare, iar o metodologie aflată în consultare publică prevede......
Și Hidroelectrica testează piața: a scos la vânzare energie cu livrare în 2025, la prețul de 90 de euro/MWh. A vândut-o
Și Hidroelectrica testează piața: a scos la vânzare energie cu livrare în 2025, la prețul de 90 de euro/MWh. A vândut-o
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a ieșit, după multă vreme, la vânzare de ...
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Stratum Energy România, compania care operează perimetrul de gaze naturale Poduri din județul Bacău, de către Emma Lambda Limited
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Stratum Energy România, compania care operează perimetrul de gaze naturale ...
Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care compania cipriotă Emma Lambda Limited intenționează să preia ...
Kârgâzstanul a blocat de astăzi funcționarea TikTok, pentru a proteja sănătatea copiilor. Organizațiile neguvernamentale denunță cenzura impusă de Guvern
Kârgâzstanul a blocat de astăzi funcționarea TikTok, pentru a proteja sănătatea copiilor. Organizațiile neguvernamentale ...
Aplicaţia TikTok nu mai funcţionează începând din această joi în Kârgâzstan, la cererea serviciilor de securitate ...