1EUR = 4.7748 RON | Bucureşti 16 º

Companii

Total îşi vinde reţeaua de benzinării din Turcia cu suma de 325 milioane de euro

Grupul petrolier francez Total a anunţat, marţi, că a semnat un acord referitor la vânzarea reţelei sale de staţii de alimentare din Turcia către conglomeratul turc Demiroren contra sumei de 325 de milioane de euro, transmite AFP, preluată de Agerpres.

01 sep, 2015 | Agerpres

'După ce am operat pe piaţa din Turcia timp de mai mulţi ani, am demarat o analiză amănunţită a poziţiei noastre în mediul concurenţial. Am ajuns la concluzia că ar fi dificil să ajungem la o cotă suficient de mare pe piaţa de distribuţie pentru a realiza nivelul de profitabilitate aşteptat pentru operaţiunile noastre globale', a declarat directorul de marketing de la Total, Philippe Boisseau.

În concluzie, Total îşi va vinde toate acţiunile deţinute la subsidiara Total Oil Turkey, cel de al cincilea distribuitor de carburanţi de pe piaţa din Turcia, cu o reţea de 440 de benzinării. Cota sa de piaţă este estimată la 5,5%.

Cu toate acestea, Total va fi prezent pe piaţa de produse petroliere din Turcia prin intermediul activităţilor desfăşurate în domeniul lubrifianţilor şi al gazului petrolier lichefiat. Aceste operaţiuni vor fi transferate către o companie separată înainte de finalizarea vânzării benzinăriilor.

Demiroren este unul dintre principalele conglomerate din Turcia cu activităţi în domeniile energiei, construcţiilor, turismului şi media. Subsidiara sa, Milangaz, este cel mai important furnizor de GPL din Turcia.

În perioada 2015 - 2017, grupul Total are de gând să vândă active în valoare de 10 miliarde de dolari pentru a se adapta la scăderea preţurilor la petrol. De asemenea, compania franceză îşi reduce investiţiile şi activităţile de explorare, precum şi costurile operaţionale.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO