Traficul portuar de mărfuri cu 20,4% mai mare în primul trimestru din 2015 la 12,1 milioane tone

Traficul de mărfuri prin portul Constanţa a fost în primul trimestru din 2015 de 12,1 milioane de tone, cu 20,4% mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, anunţă Agerpres.
Economica.net - mar, 21 iul. 2015, 17:26
Traficul portuar de mărfuri cu 20,4% mai mare în primul trimestru din 2015 la 12,1 milioane tone

Referitor la traficul de mărfuri pe Canalul Dunăre – Marea Neagră, Direcţia Judeţeană de Statistică (DJS) Constanţa a informat, marţi, printr-un comunicat remis AGERPRES, că acesta a ajuns la 3,4 milioane de tone în primele trei luni ale anului în curs, în creştere cu 15,7% faţă de volumul înregistrat în primul trimestru din 2014.

În industrie, producţia a crescut în judeţul Constanţa, în primele cinci luni din 2015, cu 3,2%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cifra de afaceri din industrie a scăzut, în intervalul ianuarie-mai 2015, cu 4,6% faţă de nivelul înregistrat în primele cinci luni din 2014.

În primele trei luni ale acestui an, exportul a scăzut cu 38,9%, iar importul cu 24,6%, comparativ cu ianuarie-martie 2014.

‘Agenţii economici din judeţul Constanţa au exportat, în primele trei luni din 2015, mărfuri în valoare de 418,2 milioane euro şi au importat mărfuri în valoare de 597,3 milioane euro (exportul este exprimat în preţuri FOB, iar importul în preţuri CIF). În structură, în această perioadă predomină produsele din capitolul ‘combustibili şi uleiuri minerale’ atât la export, cu 57,3% (produse petroliere), cât şi la import, cu 70,2% (petrol şi, în cantităţi mai mici, produse petroliere). De asemenea, la export ponderi importante mai deţin produsele din capitolul ‘cereale’ (16,0%), iar la import produsele din secţiunea maşini şi aparate, echipamente electrice, aparate de înregistrat sau de reprodus sunetul şi imaginile’ (7,1%)’, au menţionat reprezentanţii DJS Constanţa.

Te-ar mai putea interesa și
Anunţ despre când vor ajunge pensiile de Paşte. Şeful Poştei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ne intră banii în conturi
Anunţ despre când vor ajunge pensiile de Paşte. Şeful Poştei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ...
Poşta Română poate distribui pensiile înainte de sărbătorile pascale, dar procesul depinde de data la care compania primeşte banii, a declarat, miercuri, directorul general al operatorului......
UE pune lupa, din nou, pe China. Autorităţile europene încep o anchetă privind piaţa chineză a dispozitivelor medicale
UE pune lupa, din nou, pe China. Autorităţile europene încep o anchetă privind piaţa chineză a dispozitivelor medicale
Uniunea Europeană a deschis miercuri o anchetă privind piaţa publică chineză a dispozitivelor medicale, suspectând ...
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, se temperează activitatea în piaţa de birouri – studiu
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, ...
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală (49%) estimează că investiţiile în domeniu vor creşte în ...
Grindeanu, despre constructorul Podului de la Brăila: Se joacă cu focul!
Grindeanu, despre constructorul Podului de la Brăila: Se joacă cu focul!
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu i-a transmis miercuri un avertisment public constructorului Podului de la Brăila, ...