1EUR = 4.8358 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Tramvaie turceşti în Reşiţa: Durmazlar, ofertant unic la licitaţia pentru oraşul din România care va avea din nou tramvai

Turcii de la Durmazlar au depus singura ofertă la licitaţia pentru 13 tramvaie bidirecţionale în Reşiţa. Transportul cu tramvaiul va fi reintrodus în acest oraş, după ce a fost sistat în 2011, din cauza infrastructurii deficitare.

23 iul, 2019 | | ECONOMICA.net

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) a primit o singură ofertă la licitaţia pentru achiziţia a 13 tramvaie bidirecţionale, destinate oraşului Reşiţa.

Oferta provine de la producătorul din Turcia Durmazlar, potrivit datelor din platforma de achiziţii publice SICAP.

Durmazlar a mai depus oferte şi la licitaţiile pentru tramvaie în Bucureşti, Ploiești, Galați și Brăila.

În Reşiţa, tramvaiele au circulat încă din anii '80. Din cauza infrastructurii deficitare, autorităţile au sistat transportul cu tramvaiul în urmă cu opt ani.

În paralel cu procedura pentru achiziţia tramvaielor, Primăria Reşiţa vrea să reabiliteze, pentru început, 20 de kilometri de linie de tramvai.

MDRAP a lansat pe 17 ianuarie licitația pentru achiziția a 13 tramvaie bidirecționale destinate transportului public din Reșita. Valoarea contractului este estimată la 118,97 milioane de lei (25 milioane de euro), adică 1,9 milioane de euro bucata.

Tramvaiele vor avea o capacitate de transport totală de minim 92 locuri, respectiv 6 persoane/mp, din care minim 28 pe scaune fixe, nerabatabile, conform Caietului de Sarcini.

Garanția funcționării tramvaielor va fi de minim 350.000 km sau minim 5 ani, de la data punerii în exploatare.

Finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operational Regional - POR.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO