1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 4 º

Companii

Transgaz a propus ca România să nu mai consume gaze de import, în luna mai

Transgaz, operatorul naţional de transport şi sistem al gazelor, a propus ca, în luna mai, România să consume doar gaze din producţia internă, fără să mai apeleze la importuri, potrivit unui document privind structura amestecului de gaze pentru luna mai, postat pe site-ul Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

09 mai, 2014 | Agerpres

ANRE a avizat însă o pondere a importurilor de 2% pentru populaţie şi termocentralele care livrează agent termic consumatorilor casnici şi de 4% pentru consumatorii industriali.

Restul consumului va fi asigurat din producţia autohtonă de gaze, respectiv 98% pentru consumatorii casnici şi termocentrale şi 96% pentru cei industriali.

Aceste procente sunt similare celor avizate de ANRE pentru luna aprilie.

În mai 2013, rapoartele de pe site-ul ANRE arată că România a consumat 20,7% gaze de import şi 79,3% gaze de producţie internă.

Totodată, consumul naţional în mai 2014 este estimat la 6,1 milioane de MWh, cu 10% mai mic faţă de cel care a fost în aceeaşi lună a anului trecut, respectiv 6,8 milioane de MWh.

Piaţa reglementată va consuma 1,3 milioane de MWh, iar industria - 3,8 milioane de MWh, restul fiind consumul propriu tehnologic al reţelelor şi centralelor.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO