1EUR = 4.8423 RON | Bucureşti 26 º

Companii

Tranzacţie de 600.000 de euro cu terenuri cu o firmă inactivă fiscal deţinută de un offshore din Canada. În spate ar fi un fost deputat PNL

Pe final de an, se prefigurează una dintre cele mai mari tranzacții cu terenuri arabile din 2019. O companie inactivă fiscal deținută de un offshore din Canada, despre care presa spune că ar aparține fostului deputat PNL Vlad Moisescu, scoate la vânzare 100 de hectare pentru aproximativ 600.000 de euro.

09 dec, 2019 | | ECONOMICA.net

Ahasy Investment SRL, o companie deținută de un offshore din Canada, ar putea perfecta în următoarea perioadă una dintre cele mai mari tranzacții cu terenuri agricole ale anului, arată informațiile Ministerului Agriculturii consultate de ECONOMICA.NET.

Potrivit instituției publice, societatea a scos la vânzare două loturi de teren arabil de aproximativ 50 de hectare fiecare în localitatea Trivalea Mosteni din județul Teleorman.

Compania cere 6.000 de euro pentru un hectar, ceea ce înseamnă că tranzacția s-ar putea perfecta pentru suma de 600.000 de euro.

Conform datelor furnizate ECONOMICA.NET de către Termene.ro, Ahasy Investment Company, o societate cu CAEN lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale este inactivă fiscal din data de 7 noiembrie anul curent. Societatea este controlată de Ahasy INC, un offshore din Canada, firmă care controlează și o treime din acțiunile Medilab Medical Senter SRL. Până în februarie 2018, societatea s-a numit Mona Trading Co și a fost înființată în 1993, potrivit ziarului Puterea de către fostul deputat și trezorier PNL Vlad Moisescu, fost șef al Cancelariei Guvernului în mandatul de premier al lui Călin Popescu Tăriceanu.

Compania a raportat în 2018, conform datelor Ministerului de Finanțe, o cifră de afaceri netă de peste 45,8 mii de lei și pietrderi de 171,6 mii de lei, o cădere bruscă față de anul anterior când rulajele companiei au fost de 13,6 milioane de lei.

În 2018, cea mai importantă tranzacție cu teren arabil s-a cifrat la aproximativ 670.000 de euro, cumpărător fiind producătorul de cereale Agroserv Trading controlat de familia Caraman.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO