Tranzacția anului în imobiliare: Atenor a vândut birourile Hermes Business Campus către Adventum Group, un fond condus de profesioniști din Ungaria

Belgienii de la Atenor au anunțat semnarea acordului de vânzare a proiectului de birouri Hermes Business Campus din nordul Bucureștiului. Cumpărătorul este Adventum Group, un fond de investiții boutique înregistrat în Malta și condus de mai mulți profesioniști din imobiliarele din Ungaria.
Andrada Ghira - lun, 10 mai 2021, 22:25
Tranzacția anului în imobiliare: Atenor a vândut birourile Hermes Business Campus către Adventum Group, un fond condus de profesioniști din Ungaria

Tranzacția de vânzare a proiectului Hermes Business Campus este evaluată la circa 150 de milioane de euro și este una dintre cele mai mari tranzacții din ultimii ani pentru un singur proiect cu birouri.

De proiectul de birouri au fost intersați în trecut și israelienii de la Shikun Binui. 

Adventum Group este un fond de investiții de tip boutique fondat în 2006 și a cărui activitate este concentrată pe investiții în Europa Centrală. Adventum este deținută integral de cei care îl conduc, potivit descrierii companiei. Adventum se ocupă doar cu fonduri închise de investiții și comunică doar către investitori. Președintele Boardului și unul dintre fondatori este Kristóf Bárány.

Bárány este și fondatorul GRW Invest, unul dintre partenerii Adventum.

Firma prin care funcționează proiectul, NGY Properties, și pe care o cumpără Adventum, a încheiat 2019 cu afaceri de 10,2 milioane de euro și un profit de 3,86 milioane de euro.

Ce tranzacții importante au mai fost parafate în ultimii patru ani

Anul trecut a fost parafată tranzacția de vânzare a portofoliului de birouri deținut de NEPI Rockcastle către AFI Europe pentru circa 300 de milioane de euro.

O altă tranzacție de importantă a reprezentat-o vânzarea proiectului The Bridge de către Forte Partners către fondatorii Dedeman, frații Dragoș și Adrian Pavăl, estimată la 200 de milioane de euro.

Circa 170 de milioane de euro au plătit cei de la Lion’s Head pentru proiectul de birouri Oregon Park. 

Atenor construiește primul proiect rezidențial pe plan local

În plus, luna trecută, Atenor a început lucrările de construcție la primul proiect rezidențial de pe plan local.

Atenor începe luna aceasta construcția UP-site, primul său proiect rezidențial premium, situat în zona Floreasca din București, o investiție de 70 de milioane de euro. Dezvoltatorul are autorizația de construire din primăvara lui 2020. Procesul de vânzare a fost lansat în noiembrie anul trecut, iar până acum, 50% din totalul de apartamente au fost deja vândute în fază de proiect.

CITEȘTE ȘI Atenor investește 70 de milioane de euro în primul proiect rezidențial de pe piața locală

Atenor a finalizat în 2016 cea de-a treia clădire din proeictul Hermes Business Campus, unde Genpact a închiriat cele opt etaje pentru un nou sediu. Proiectul este scos la vânzare încă din 2015 și este primul proiect pe piața locală, în care belgienii au au investit circa 90 de milioane de euro. 

Compania a mai dezvoltat proiectul de birouri Dacia 1, din centrul Bucureștiului și mai are în dezvoltare proiectul de birouri @Expo din bulevardul Expoziției, de 54.000 mp care include și o componentă de retail.

Foto: Mihai Georgiadi

Te-ar mai putea interesa și
Prognoză ANM pentru Bucureşti – Vreme rea: averse, vânt puternic şi descărcări electrice, până sâmbătă seara
Prognoză ANM pentru Bucureşti – Vreme rea: averse, vânt puternic şi descărcări electrice, până sâmbătă seara
Meteorologii prognozează până sâmbătă seara, pentru zona Bucureşti, o vreme instabilă, cu ploi abundente, vânt puternic şi descărcări electrice....
CNSU a actualizat lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat. Franța și Grecia au trecut pe verde
CNSU a actualizat lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat. Franța și Grecia au trecut pe verde
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat, joi, lista ţărilor sau zonelor cu risc epidemiologic ridicat.
Rata de ocupare a populaţiei a scăzut la 60,8% în primul trimestru. Rata şomajului a urcat la 6,1% – INS
Rata de ocupare a populaţiei a scăzut la 60,8% în primul trimestru. Rata şomajului a urcat la 6,1% – INS
Rata de ocupare a populaţiei în vârstă de muncă (15-64 ani) a fost de 60,8% în primul trimestru al acestui an, în ...
România are şanse ca până la finele deceniului să se poziţioneze în top 10 economii din UE din perspectiva PIB nominal – Rădulescu, BT
România are şanse ca până la finele deceniului să se poziţioneze în top 10 economii din UE din perspectiva PIB nominal ...
România are şanse foarte mari ca până la finele acestui deceniu să depăşească alte trei ţări şi să se poziţioneze ...