Tranzacţia prin care MedLife preia 80% din capitalul social al Medici’s, analizată de Consiliul Concurenţei

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România, preia 80% din capitalul social al grupului Medici’s, unul dintre cei mai mari operatori medicali privaţi din Vestul României. Economica.net a scris pe larg despre această achiziţie la 21 iunie.
Cristina Şomănescu - joi, 11 aug. 2022, 12:09
Tranzacţia prin care MedLife preia 80% din capitalul social al Medici’s, analizată de Consiliul Concurenţei

Grupul Medici’s e operat prin firma Medici’s, au spus pentru Economica.net oficialii MedLife. Firma Medici’s e deţinută în mod egal de Narcisa şi Adrian Bădescu, conform informaţiilor puse la dispoziţia Economica.net de către portalul de specialitate Termene.

Firma Medici’s a încheiat anul 2021 cu afaceri nete de circa 20 de milioane de lei, cu peste 44% mai mari decât cele obţinute în anul 2020. Medici’s a realizat marjă de profit net de 23,78% în anul 2021, cu peste 14 puncte procentuale mai mare decât cea avută în anul 2020, arată bilanţurile societăţii analizate de Economica.net. Firma a avut un număr mediu de 64 de angajaţi în anul 2021, cu 9 oameni în plus faţă de nivelul anului 2020.

Achiziția derulată de MedLife presupune preluarea celor patru clinici Medici’s, a laboratorului Laborix și a spitalului Medici’s.
După finalizarea achiziției, echipa actuală de management își va păstra integral atribuțiile, spun oficialii MedLife.

Portofoliul Medici’s cuprinde peste 40.000 de abonați permanenți, patru clinici și 40 de cabinete proprii de consultații, laborator de imagistică medicală, platformă de analize de laborator și peste 200 de medici permanenţi și colaboratori.
Medici’s deţine şi un spital multidisciplinar, aflat în prezent în construcţie. Spitalul va avea suprafață totală de 5.500 metri pătraţi și este format din două clădiri gemene. Construcția primei clădiri este finalizată, iar în acest moment sunt în desfășurare lucrările de amenajări interioare. Primul turn va avea farmacie, imagistică prin CT și RMN, săli de operație, ATI, saloane pre și post operator. Prima clădire a spitalului va fi funcțională începând cu luna decembrie 2022. Cea de-a doua clădire a spitalului are ca termen de finalizare anul 2024. Când va fi finalizat, spitalul ar urma să devină cel mai mare spital privat din Timișoara.

Tranzacţia prin care MedLife preia controlul grupului Medici’s trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei, în acord cu dispoziţiile Legii Concurenţei (nr. 21/1996). Autoritatea de concurență va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Dacă tranzacţia va fi avizată de Consiliul Concurenţei, MedLife va deține în Timișoara cinci clinici, două laboratoare, un spital multidisciplinar de mari dimensiuni și un laborator de celule stem.

Actualizare 29 noiembrie

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care MedLife preia 80% din capitalul social al firmei Medici’s SA, potrivit unui comunicat al instituţiei, remis Economica.net marţi, 29 noiembrie.

Te-ar mai putea interesa și
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi vinde......
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general al NATO
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general ...
"Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige" în războiul împotriva Rusiei, cu condiţia ca Occidentul să-şi respecte ...
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Mult anticipata și discutata înjumătățire a cantității disponibile de Bitcoin a avut loc în 20 aprilie. Această ...
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
 Prim-ministrul elen Kyriakos Mitsotakis a declarat că Grecia nu poate oferi Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană ...