Tranzacţie de 500.000 de euro pe piaţa de training: Ascendis cumpără 50% din EuCom

Ascendis, jucător mare din piaţa de training şi consultanţă în domeniul dezvoltării şi formării profesionale din România, a cumpărat 50% din acțiunile companiei EuCom, jucător de top pe piața autohtonă a cursurilor de limbi străine. Valoarea tranzacției a depăşit 500.000 de euro.
Cristina Şomănescu - mar, 16 apr. 2013, 08:14
Tranzacţie de 500.000 de euro pe piaţa de training: Ascendis cumpără 50% din EuCom

Tranzacţia de achiziţie a 50% din Eucom de către Ascendis a fost finalizată în februarie 2013.

În urma tranzacției, cei doi fondatori ai companiei EuCom – Delia Dragomir și Silviu Dragomir – au rămas acționari ai EuCom, iar Silviu Dragomir va continua să conducă centrul de cursuri de limbi străine, în calitate de director general.
Compania EuCom a fost fondată în 2004 de Delia Dragomir și Silviu Dragomir şi are în prezent o rețea de 200 de traineri filologi care livrează cursuri pentru 31 de limbi străine, oriunde în România.

Noul acționariat va păstra brandul EuCom și își propune dezvoltarea și instalarea pe poziția de lider în România, în cel mult doi ani.

Tranzacția va fi urmată în 2013 de extinderea în Republica Moldova, o piață pe care Ascendis a intrat în septembrie anul trecut, când și-a deschis prima filială în afara României, la Chișinău.

Împreună, pentru mai multe contracte cu statul.

Pe piața autohtonă, Ascendis şi EuCom își propun să câștige cât mai multe contracte cu statul, în prezent în număr foarte mic în portofoliile celor două companii.

„Lucrăm cu majoritatea companiilor din România, din toate domeniile de activitate. Ne propunem să creştem numărul de proiecte implementate în sectorul public, deoarece considerăm că aici există cea mai mare nevoie de training. Aceasta este una dintre direcțiile-cheie de dezvoltare pentru viitorii ani”, spune Marius Opriș, partener la Ascendis.

Compania EuCom deține un portofoliu de 50 de clienți, cei mai mulți provenind din sectoarele energetic, financiar-bancar, servicii de sănătate, telecom, auto, IT, producție și retail.

În 2012, EuCom a realizat o cifră de afaceri de aproximativ 500.000 de euro, iar pentru anul în curs estimează venituri de 750.000 de euro.

„Am intrat într-o nouă etapă de dezvoltare, în care ne propunem să devenim numărul unu pe piața cursurilor de limbi străine și să ne extindem și în alte țări. Pentru a realiza toate acestea aveam nevoie de un partener strategic, care să dispună de experiență, precum și de resurse financiare. Negocierile cu Ascendis au început în urmă cu un an și jumătate. A contat foarte mult faptul că modelul de business Ascendis se potrivește cu modelul EuCom”, explică Silviu Dragomir, managing partner la EuCom.

Te-ar mai putea interesa și
Primul tren de metrou Alstom pentru M5 a ajuns la București. Încă nouă ar putea sosi anul acesta
Primul tren de metrou Alstom pentru M5 a ajuns la București. Încă nouă ar putea sosi anul acesta
Primul tren de metrou din cele 13 din comanda Alstom a sosit marți la București, a spus pentru ECONOMICA.NET Mihai Barbu, președintele Consiliului de Administrație al Metrorex. Alte nouă trenuri......
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au preluat integral firma proiectului logistic de lângă fabrica Ford din Craiova
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au preluat integral firma proiectului logistic de lângă fabrica Ford din Craiova
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au devenit singurii acționari ai firmei prin care urma să fie construit un proiectul ...
EXCLUSIV Important pentru toți păgubiții Euroins. Firma care a primit 300 de milioane de euro ca să achite daunele RCA pentru șoferii români a dispărut din grup. Președinte Eurohold: „Nu mai aveam nevoie de ea”
EXCLUSIV Important pentru toți păgubiții Euroins. Firma care a primit 300 de milioane de euro ca să achite daunele RCA ...
EIG Re, societatea de reasigurare intra-grup care a primit aproape 1,6 miliarde de lei contra promisiunii de a achita daunele ...
TVR vrea să lanseze o platformă de streaming asemănătoare cu Netflix pentru conținut video live și înregistrat, inclusiv profil pentru copii
TVR vrea să lanseze o platformă de streaming asemănătoare cu Netflix pentru conținut video live și înregistrat, inclusiv ...
Societatea Română de Televiziune (TVR) vrea să lanseze o aplicație pentru telefoane mobile și televizoare smart pentru ...