Tranzacţie de 6,4 mil. euro la BVB: Aproape 0,6% din acţiunile BRD au fost transferate la bursă

Un pachet de acţiuni reprezentând 0,57% din titlurile BRD (BRD) au fost transferat la bursă printr-un deal pentru suma de 28 milioane lei (6,4 milioane euro), la un preţ cu 7,9% sub închiderea de miercuri.
Economica.net - joi, 09 mai 2013, 08:58
Tranzacţie de 6,4 mil. euro la BVB: Aproape 0,6% din acţiunile BRD au fost transferate la bursă

Titlurile au fost tranzacţionate la ora 10:42, la preţul de 7 lei, cu 7,89% sub nivelul de miercuri şi, totodată, cu 7,8% sub cotaţia de la ora respectivă din piaţa principală, de 7,595 lei.

Deal-ul vine după ce miercuri au fost efectuate mai multe tranzacţii negociate cu acţiunile băncii, în valoare cumulată de 8,7 milioane lei (2 milioane euro) şi la câteva zile după ce BRD a anunţat marţi dimineaţă rezultatele financiare înregistrate în primul trimestru.

Tranzacţia negociată cu pachetul de 0,57% din acţiuni nu a influenţat preţul din piaţa principală, unde titlurile BRD au fost tranzacţionate la cotaţia de 7,6 lei. În prima oră a şedinţei bursiere de joi au fost realizate doar şase transferuri pe piaţa principală cu acţiunile BRD, în valoare cumulată de numai 33.000 de lei.

Calculată la cel mai recent preţ din piaţa principală, capitalizarea bursieră a băncii este de 5,296 miliarde lei (1,228 miliarde euro), iar în funcţie de preţul la care a fost realizat deal-ul, capitalizarea bursieră este de 4,878 miliarde lei (1,131 miliarde euro).

BRD a înregistrat un profit net de 13 milioane lei în primul trimestru din acest an, în scădere cu 84% faţă de perioada similară a anului trecut, iar volumul creditelor acordate a avansat cu 2,1%, potrivit informaţiilor transmise marţi la Bursa de Valori Bucureşti.

Costul net al riscului aferent primului trimestru al anului 2013 a fost mai mare cu 4,2% faţă de perioada similară a anului trecut și a continuat să fie puternic influenţat de mediul economic advers. Acesta a scăzut în mod semnificativ în comparaţie cu nivelurile înregistrate în ultimele două trimestre ale anului trecut, potrivit băncii.

Anul trecut, unele dintre SIF-uri au fost printre cei mai importanţi vânzători de acţiuni BRD.

Te-ar mai putea interesa și
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
Acordarea de împrumuturi bancare companiilor şi gospodăriilor din zona euro a continuat să stagneze luna trecută, arată datele unui studiu publicat de Banca Centrală Europeană (BCE),......
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scăzut azi prețurile la motorină, menținând prețul benzinei.
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din luna aprilie 2024
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din ...
Creditele care vor fi acordate populației din luna aprilie ar urma să aibă dobânzi mai mici în condiţiile în care ...
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Foştii preşedinţi americani Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor actualului lider de la Casa Albă, Joe ...