1EUR = 4.7834 RON | Bucureşti 9 º

News

Tranzacţiile cu acţiuni, în scădere cu aproape 5% săptămâna trecută. Titlurile Oltchim s-au apreciat cu 49%

Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni realizate în această săptămână la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a scăzut cu 4,37% comparativ cu săptămâna precedentă, până 141,6 milioane de lei, cele mai importante schimburi fiind realizate pe titlurile Electrica, iar titlurile Oltchim, care au reintrat în 30 septembrie la tranzacţionare, au cunoscut o apreciere de aproape 50%, relevă analiza Puls Capital. 

11 oct, 2015 | ECONOMICA.net

Valoarea totală tranzacţionată s-a ridicat la 157,26 de milioane de lei. Tranzacţiile cu obligaţiuni s-au cifrat la 8,81 milioane de lei, cele cu produse structurate la 6,84 milioane de lei, iar cele cu unităţi de fond la 0,01 milioane de lei.

Potrivit analizei, cele mai importante schimburi au fost realizate pe titlurile Electrica (EL) - 34,77 milioane de lei, Banca Transilvania (TLV) - 31,13 milioane de lei, Fondul Proprietatea (FP) - 19,19 milioane de lei, Romgaz (SNG) - 11,91 milioane lei şi OMV Petrom (SNP) - 8,54 milioane de lei.

În piaţa deal s-au efectuat schimburi în valoare de 21,89 milioane de lei.

Indicii bursieri au consemnat evoluţii pozitive, cuprinse între 0,12% pe indicele BET - FI al SIF-urilor şi 1,22% pe indicele ROTX, calculat pe baza preţurilor acţiunilor celor mai reprezentative societăţi listate la BVB.

În săptămâna 5 - 11 octombrie, 29 titluri au avut evoluţii pozitive, 17 au înregistrat evoluţii stabile şi 26 au consemnat evoluţii negative.

Cele mai mari creşteri s-au înregistrat pe acţiunile Oltchim (OLT), care au urcat cu 48,82%, Mecanica Fină (MECE) - 29,18% şi Casa de Bucovina (BCM) - 10,58%. Pe de altă parte, cea mai mare scădere s-a înregistrat pe titlurile Prefab (PREH), de 15,29%, aceasta fiind urmată de cele consemnate pe titlurile SIF Hoteluri (CAOR) şi Electroaparataj (ELJ), de 14,68% şi, respectiv de 14,62%.

"În perioada următoare pieţele vor urmări rezultatele financiare la trimestrul trei ale companiilor americane. Printre cele mai importante companii care vor raporta săptămâna viitoare se află băncile JPMorgan, Bank of America, Goldman şi Citibank, precum şi companiile Intel şi General Electric. Conform FactSet, estimările pentru rezultatele companiilor din S&P500 sunt cu 5% sub rezultatele înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut, din cauza declinului petrolului. Totuşi estimările pentru companiile din afara sectorului energetic sunt pozitive, acestea fiind aşteptate să raporteze rezultate în medie cu 2% peste cele de anul trecut", se mai arată în analiza Puls Capital.

Sursă - AGERPRES

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO