Trei acţionari ai FC Petrolul Ploieşti şi alte 13 persoane, trimişi în judecată pentru evaziune fiscală

Trei acţionari ai FC Petrolul Ploieşti, respectiv fraţii Daniel şi Nicolae Capră şi Marius Bucuroiu, şi alte 13 persoane au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) pentru evaziune fiscală, la mai puţin de o lună de la momentul în care principalii acţionari ai clubului şi alte patru persoane au fost arestaţi.
Economica.net - mar, 23 dec. 2014, 09:47
Trei acţionari ai FC Petrolul Ploieşti şi alte 13 persoane, trimişi în judecată pentru evaziune fiscală

Potrivit portalului instanţelor de judecată, procurorii DIICOT au trimis în judecată, la data de 18 decembrie, un număr de 16 persoane, între care principalii acţionari ai clubului FC Petrolul Ploieşti, într-un dosar de evaziune fiscală în care SC FC Petrolul şi alte 13 societăţi comerciale figurează ca părţi responsabile civilmente, scrie Agerpres.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Prahova, instanţă de fond care a dispus, luni, înlocuirea măsurii arestului preventiv dispusă împotriva inculpaţilor Daniel şi Nicolae Capră şi Marius Bucuroiu, acţionari ai clubului de fotbal, Marius Gâscă, Petre Daniel Gheorghe, Dragoş Ioan Constantin şi Daniel Stoica.

Astfel, în cazul a şase inculpaţi, între care cei trei acţionari ai Petrolului Ploieşti, instanţa de fond a dispus înlocuirea arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, iar în cazul celui de-al şaptelea inculpat care se afla în arest preventiv, respectiv Daniel Stoica, s-a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Şeful DIICOT Ploieşti, Ionuţ Botnaru, a declarat, pentru AGERPRES, că procurorii au contestat deja decizia instanţei de fond.

Procurorii DIICOT Ploieşti au efectuat la data de 25 noiembrie un număr de 25 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Constanţa, Prahova, Buzău, Sălaj, Giurgiu, Brăila şi a municipiului Bucureşti, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate formată din 19 persoane specializată în infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani, prejudiciul creat fiind de 15,4 milioane de euro.

Percheziţiile au vizat inclusiv clubul FC Petrolul Ploieşti şi locuinţele acţionarilor Daniel şi Nicolae Capră şi Marius Bucuroiu, anchetatorii ridicând, printre altele, mai multe documente.

Ancheta în acest caz a fost declanşată ca urmare a unei sesizări primite de la Direcţia Generală Antifraudă care a efectuat o serie de controale la clubul ploieştean.

Potrivit unui comunicat emis la acea dată de DIICOT, în cauză există suspiciunea că o parte dintre membrii grupării, în calitate de administratori ai SC Fotbal Club Petrolul SA Ploieşti, au iniţiat în anul 2012 o grupare infracţională organizată la care au aderat şi ceilalţi membri, în vederea creării unor lanţuri infracţionale care să favorizeze firmele administrate de membrii grupului, respectiv în scopul preluării şi finanţării SC Fotbal Club Petrolul SA Ploieşti. Astfel, au fost efectuate operaţiuni nereale prin emiterea de documente şi facturi fictive, în scopul deducerii TVA şi diminuării bazei de impozitare (impozit pe profit).

De asemenea, în scopul creării unor relaţii comerciale inexistente între firmele implicate în activitatea infracţională, cu clubul sportiv, au fost facturate diferite servicii şi livrări de mărfuri, sumele astfel obţinute fiind însuşite de către membrii grupării, în scopul preluării şi finanţării clubului, prin creditări succesive.

La sediul DIICOT Ploieşti au fost audiate la acel moment zeci de persoane, şapte dintre acestea fiind ulterior arestate preventiv.

Te-ar mai putea interesa și
Cum văd managerii economia României în perioada martie-mai 2024 – sondaj INS
Cum văd managerii economia României în perioada martie-mai 2024 – sondaj INS
Managerii români estimează că activităţile din industria prelucrătoare, comerţul cu amănuntul şi servicii vor înregistra o creştere moderată, în perioada martie-mai, în timp ce pentru......
Guvernul vrea să continue cu prețurile plafonate la energie dar fără să mai garanteze că dă și banii înapoi furnizorilor. Industria solicită de urgență remedierea situației
Guvernul vrea să continue cu prețurile plafonate la energie dar fără să mai garanteze că dă și banii înapoi furnizorilor. ...
Proiectul de OUG de modificare a legislației referitoare la plafonarea prețurilor la energie și gaze, care ar urma să ...
Rusia spune că NATO se pregăteşte pentru un potenţial conflict în Europa de Est şi regiunea Mării Negre
Rusia spune că NATO se pregăteşte pentru un potenţial conflict în Europa de Est şi regiunea Mării Negre
Activităţile NATO din Europa de est şi din regiunea Mării Negre sunt concentrate pe pregătirea aliaţilor săi pentru ...
Symmetrica investește 48 milioane de euro în cea mai mare fabrică de pavele şi borduri vibropresate din Sud-Estul Europei, lângă București
Symmetrica investește 48 milioane de euro în cea mai mare fabrică de pavele şi borduri vibropresate din Sud-Estul Europei, ...
Symmetrica, liderul pieţei locale de pavele şi borduri vibropresate şi cel mai mare producător autohton, anunță o nouă ...