Trei companii domină piaţa dezinfectanţilor din România cu o cotă cumulată de 63%

Trei companii domină piaţa dezinfectanţilor din România, cu o cotă de piaţă cumulată de 63% şi o cifră de afaceri de aproape 94 de milioane de lei la finalul anului 2014, arată o analiză realizată de ICAP România, furnizor de soluţii integrate de afaceri.
Economica.net - mar, 10 mai 2016, 11:54
Trei companii domină piaţa dezinfectanţilor din România cu o cotă cumulată de 63%

Studiul prezintă evoluţia financiară din ultimii trei ani pe piaţa dezinfectanţilor din România, analizând situaţia celor mai mari 15 jucători din acest domeniu: Sante International, G.B. Indco, Hexi Pharma, Sanprodmed, Sterisystems, Intercoop, Trident Medical Company, Al Carina, G & M 2000, Biostec Clinilab, Pharmaseptica Hygiene, Euromedica Inc. Group, Diacena Medical, Electro Service 2002, Sterimed Com.

Studiul ICAP arată că peste 60% din piaţa dezinfectanţilor din România este dominată de trei mari jucători: Sante International cu o cotă de piaţă de 33%, G.B. Indco cu 17% şi Hexi Pharma cu 13%.

Următoarele companii în funcţie de cota de piaţă sunt Sanprodmed (8%), Sterisystems (7%), Intercoop (6%), Trident Medical Company (4%), Al Carina (3%), G & M 2000 (3%), Biostec Clinilab (2%), Pharmaseptica Hygiene (2%), Euromedica Inc. Group (1%), Diacena Medical (1%), Electro Service 2002 (0,5%).

Sante International a înregistrat la finele lui 2014 o cifră de afaceri de peste 49 de milioane de lei (o creştere de 40% faţă de anul precedent), G.B. Indco peste 25 de milioane de lei (o creştere de 48% faţă de anul precedent) şi Hexi Pharma aproape 19 milioane de lei (o creştere de 8% faţă de anul precedent).

În total, cifra de afaceri pe întreaga piaţă a dezinfectanţilor a ajuns, în decembrie 2014, la aproape 148 de milioane de lei. Deşi aproape jumătate din companiile analizate au văzut un avans al cifrei de afaceri în ultimii doi ani, piaţa de profil din România a scăzut cu 5% în 2014, faţă de 2013.

Potrivit studiului ICAP, majoritatea companiilor analizate au redus numărul de angajaţi în ultimii doi ani, scăderea totală fiind de 8% din decembrie 2012 până în decembrie 2014, de la 309 la 285.

Singurele excepţii sunt Pharmaseptica Hygiene, care a crescut numărul angajaţilor cu 67% în 2013 şi 27% în 2014, Hexi Pharma – 23% în 2013 şi 5% în 2014 şi Sante International – 2% în 2013 şi 9% în 2014.

ICAP România este un furnizor de soluţii integrate de afaceri, soluţii de Management al Riscului de Credit, Managementul Creanţelor, Consultanţă în Management, Soluţii de Personal, Soluţii de Marketing în România, Bulgaria, Grecia, Serbia, Cipru şi Turcia.

ICAP România este parte a ICAP Group, cel mai mare furnizor de Informaţii de Afaceri şi de Consultanţă din Sud-Estul Europei şi partener exclusiv în România, Bulgaria şi Grecia al Dun & Bradstreet (D&B), leader mondial în furnizarea Serviciilor de Credit Risk şi Informaţii de Afaceri.

Te-ar mai putea interesa și
Mai mulți europarlamentari au cerut o anchetă cu privire la implicarea Gazprom în scumpirea gazelor naturale
Mai mulți europarlamentari au cerut o anchetă cu privire la implicarea Gazprom în scumpirea gazelor naturale
Un grup de parlamentari europeni a cerut Comisiei Europene să investigheze rolul Gazprom în creşterea preţurilor gazelor naturale din Europa, apreciind că suspectează compania rusă de......
Comitetul de Miniştri al CoE solicită României să plătească reclamanților sumele decise de justiție în șase dosare
Comitetul de Miniştri al CoE solicită României să plătească reclamanților sumele decise de justiție în șase dosare
Comitetul de Miniştri al Consiliului Europei (CoE) a adoptat vineri o rezoluţie interimară care îndeamnă autorităţile ...
Update: Guvenul impune folosirea certificatului verde pentru localitățile unde rata de incidență COVID-19 trece de 3 la mie
Update: Guvenul impune folosirea certificatului verde pentru localitățile unde rata de incidență COVID-19 trece de 3 ...
Update: Premierul Florin Cîţu a declarat vineri că prin introducerea obligativităţii certificatului verde COVID în ...
Anunțul anului pentru milioane de șoferi. City Insurance și-a pierdut autorizația și merge spre faliment. Ce se  întâmplă cu cei 3 milioane de clienți și sutele de mii de păgubiți?
Anunțul anului pentru milioane de șoferi. City Insurance și-a pierdut autorizația și merge spre faliment. Ce se întâmplă ...
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să ridice autorizația de funcționarea a City Insurance, cea mai ...