1EUR = 4.8347 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Tribunalul a fixat un nou termen de judecată pentru cererile insolvenţă ale Complexului Energetic Hunedoara

Tribunalul Hunedoara a fixat, luni, un nou termen de judecată în două dosare prin care se solicită insolvenţa Complexului Energetic Hunedoara (CEH), după ce Sindicatul 'Noroc Bun' de la Mina Livezeni a depus o cerere de intervenţie în interes propriu, în ambele cauze.

12 dec, 2016 | Agerpres

'S-a fixat termen pe 14 decembrie. Sindicatul 'Noroc Bun' a depus o cerere de intervenţie în interes propriu şi n-a timbrat-o. Ea trebuie timbrată cu o taxă judiciară de 200 de lei şi trebuie studiată', a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara, Ildiko Glăman.

Prima solicitare de declarare a insolvenţei CEH, ce trebuia judecată luni, a fost depusă la Tribunalul Hunedoara de către două firme private. Una dintre acestea are de primit de la CEH suma de 3,13 milioane lei, în timp ce a doua firmă are de recuperat 309.540 lei, conform datelor înscrise în tabelul preliminar al creanţelor CEH la data de 23 august 2016.

Cea de-a doua cerere de intrare în insolvenţă a fost depusă chiar de către administraţia CEH. Este pentru a treia oară când CEH solicită declanşarea procedurii de insolvenţă, apreciind că aceasta ar putea salva compania de la faliment.

CEH a mai fost în procedură de insolvenţă în perioada ianuarie - mai 2016, după care sentinţa Tribunalului Hunedoara a fost desfiinţată de Curtea de Apel (CA) Alba Iulia şi dosarul a fost trimis pentru rejudecare la Deva. Pe 23 iunie, Tribunalul Hunedoara a decis reintrarea în insolvenţă a CEH, însă pe 8 noiembrie CA Alba Iulia a hotărât scoaterea de sub insolvenţă a companiei.

În cadrul CEH lucrează peste 5.000 de angajaţi la termocentralele Mintia şi Paroşeni, precum şi la minele de cărbune Lonea, Livezeni, Lupeni şi Vulcan din Valea Jiului.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO