1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 11 º

Companii

UPDATE Tribunalul Teleorman a decis deschiderea procedurii de insolvenţă a firmei Tel Drum. Decizia nu este definitivă. Reacția lui Dragnea

Magistraţii Tribunalului Teleorman au decis, luni, deschiderea procedurii de insolvenţă a firmei Tel Drum, iar administrator judiciar provizoriu a fost desemnat CITR, filiala Ilfov SPRL. Decizia nu este definitivă, potrivit News.ro.

29 ian, 2018 | News.ro

UPDATE 23:00 Dragnea: Nu mi-e teamă, n-am furat nimic, n-am făcut nicio infracţiune. Minciunile vor ieşi la iveală

Liviu Dragnea a vorbit luni seară, la Antena 3, despre dosarul Tel Drum, în care este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat şi de abuz în serviciu. El a susţinut că nu îi este teamă pentru că nu a făcut nicio infracţiune şi că minciunile vor ieşi la iveală, scrie News.ro.

Întrebat cum descrie chemările repetate la DNA, Dragnea a spus că nu îi e teamă, pentru că nu a făcut nicio infracţiune.

"Am înţeles că în 2001 eu am aterizat în Teleorman şi am făcut un grup infracţional care a funcţionat, cred că şi acum funcţionează. Nu vreau să mă refer foarte mult la mine pentru că evit să mă refer foarte mult la mine. Nu mi-e teamă, n-am furat nimic, n-am făcut nicio infracţiune. În acelaşi timp, înţeleg că dosarul se bazează pe denunţurile unor turnători. Vestea tristă pentru ei este că minciunile vor ieşi la iveală. Nu vreau să spun mai mult pentru că e un dosar în curs. E trist că se întâmplă astfel de lucruri", a afirmat Dragnea.

 

Știrea inițială

"Admite cererea debitoarei Tel Drum SA. (...) dispune deschiderea procedurii generale de insolvenţă împotriva debitoarei. (...) desemnează administrator judiciar provizoriu pe C.I.T.R. Filiala Ilfov SPRL, care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 58 şi 53 alin.1 şi 2 din Legea nr. 85/2014, cu o remuneraţie de 1.500 lei din averea debitoarei", este decizia luată luni de magistraţii Tribunalului Teleorman, citată de News.ro.

De asemenea, instanţa a decis ca administratorul judiciar să notifice deschiderea procedurii generale a insolvenţei, prin publicarea într-un ziar de largă circulaţie, creditorilor, Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Teleorman pentru efectuarea menţiunii, OCPI Teleorman, instanţelor în a căror jurisdicţie se află sediul declarat la Registrul Comerţului şi băncilor unde debitorul are deschise conturi.

Termenul pentru continuarea procedurii a fost fixat de Tribunalul Teleorman pentru 23 mai 2018.

Decizia Tribunalului Teleorman nu este definitivă.
Tribunalul Bucureşti a admis vineri solicitarea DNA privind instituirea pentru 60 de zile a interdicţiei iniţierii procedurii de dizolvare sau lichidare a firmei Tel Drum.

Procurorii DNA au motivat că Tel Drum a solicitat deja deschiderea procedurii de insolvenţă, ceea ce produce riscul de lichidare şi radiere în termen scurt a societăţii, astfel încât aceasta nu va mai putea fi trasă la răspundere. "Prin urmare, se consideră că măsura solicitată este necesară pentru buna desfăşurare a procesului penal", subliniază DNA.

Firma Tel Drum şi-a cerut insolvenţa, avocatul firmei precizând pentru Profit.ro că "falimentul" este materia care face obiectul cererii. Dosarul a fost înregistrat în 17 ianuarie, la Tribunalul Teleorman, în aceeaşi zi în care DNA a extins urmărirea penală în cazul Tel Drum, în dosarul în care este cercetat şi Liviu Dragnea, şi a instituit măsuri asigurătorii asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile ale firmei, precum şi asupra sumelor de bani ce urmează a-i fi virate.

"Luarea măsurilor asiguratorii a pus societatea în imposibilitate de a-şi onora obligaţiile contractuale şi plăţile", a arătat avocatul firmei pentru Profit.ro, precizând astfel că este cerută insolvenţa firmei, nu falimentul care reprezintă materia ce face obiectul cererii.

La data în care a fost deschisă acţiunea în instanţă, DNA a cerut "extinderea urmăririi penale faţă de persoana juridică SC TEL DRUM SA, suspectă pentru săvârşirea infracţiunilor de: constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală în formă continuată, complicitate la două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau altul. "În cauză s-a dispus instituirea măsurilor asigurătorii asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile ale suspectei SC TEL DRUM SA, precum şi poprire asupra sumelor de bani existente sau care urmează a fi virate de terţi, cu orice titlu, în conturile bancare deţinute aceasta, până la concurenţa sumei de 32.118.589,51 lei (reprezentând suma foloaselor necuvenite şi suma cu care s-a sustras de la plata obligaţiilor fiscale către stat)", a anunţat DNA.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO