Troleibuze noi în Bucureşti: turcii de la Bozankaya, cu un pas mai aproape să câştige contractul cu Primăria Capitalei

Licitaţia pentru achiziţia a 100 de troleibuze noi pentru Bucureşti a intrat miercuri în etapa de evaluare financiară. Astfel, producătorul turc Bozankaya, singurul participant, este cu un pas mai aproape să câştige contractul cu Primăria Capitalei.
Anemona Andone - mie, 24 iul. 2019, 18:27
Troleibuze noi în Bucureşti: turcii de la Bozankaya, cu un pas mai aproape să câştige contractul cu Primăria Capitalei

Miercuri, 24 iulie, a fost finalizată etapa de evaluare tehnică din cadrul licitaţiei pentru cele 100 de troleibuze noi în Bucureşti, potrivit datelor din platforma de achiziţii publice SICAP.

Astfel, singura ofertă depusă a intrat în etapa de evaluare financiară, care s-ar putea încheia până pe 15 septembrie. Rămâne de văzut dacă la finalul etapei financiare, această ofertă va fi declarată câştigătoare.

Reamintim că Asocierea turco – germană Bozankaya Otomotiv – Sileo Gmbh a depus singura ofertă la licitaţia PMB pentru 100 de troleibuze noi până la termenul limită din 15 aprilie.

Primăria Bucureşti a lansat pe 5 februarie licitaţia pentru achiziţia celor 100 de troleibuze, valoarea estimată a contractului fiind de 214,49 milioane de lei.

Acestea vor avea o autonomie de 20 de kilometri şi vor fi utilizate inclusiv pentru extinderea unor trasee în cartiere noi de la marginea Capitalei.

Cele 100 de troleibuze noi vor avea 12 metri, podea complet coborâtă pe toată lungimea vehiculului, conform cerințelor din caietul de sarcini.

Un troleibuz va avea capacitate de transport de minim 96 persoane din care minim 24 pe scaune. Pentru o capacitate de transport ofertata, mai mica decat cea solicitata prin caietul de sarcini oferta devine neconforma. De asemenea, construcţia caroseriei troleibuzului trebuie să fie realizată în conformitate cu regulamentele CEE-ONU în vigoare.

Garanția pentru troileibuze va fi de minim 240.000 km sau patru ani de funcționare. De asemenea, ulterior primilor patru ani, se va aplica garanția extinsă pentru încă minim patru ani sau 240.000 km, fiind asigurate toate piesele ce țin de uzură normală și defecte.

De asemenea, troleibuzele vor avea un sistem de stocare a energiei electrice, garantat 480.000 km sau opt ani de circulație. Autonomia va fi de 20 km pentru fiecare cursă, cu posibilitatea de încărcare rapidă și lentă a bateriilor de stocare. Captatorii vor avea sistem de retragere automată cu acționare pneumatică și repunere pe fir cu frânghii.

Turcii de la Bozankaya au mai câştigat în România licitaţia pentru tramvaiele cu baterii de la Timişoara. De asemenea, ei s-au mai înscris la licitaţii pentru troleibuze în Târgu Jiu şi Ploieşti şi pentru autobuze electrice în Bucureşti, Constanţa, Ploieşti, Alba Iulia şi Buzău.

Bozankaya a fost unic ofertant şi la o licitaţie pentru 68 de autobuze electrice în oraşele Brăila, Constanţa, Focşani, Lugoj şi Slobozia. Oferta sa a fost însă respinsă de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP).

Te-ar mai putea interesa și
Câștigurile realizate de Grecia din turism au crescut în primele două luni din an cu 24,5%
Câștigurile realizate de Grecia din turism au crescut în primele două luni din an cu 24,5%
Veniturile Greciei din turism au crescut în primele două luni din acest an cu 24,5%, arată datele oficiale publicate vineri, ceea ce a ajutat la moderarea deficitului de cont curent, informează......
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas ...
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...