Troleibuze noi în Bucureşti: turcii de la Bozankaya, cu un pas mai aproape să câştige contractul cu Primăria Capitalei

Licitaţia pentru achiziţia a 100 de troleibuze noi pentru Bucureşti a intrat miercuri în etapa de evaluare financiară. Astfel, producătorul turc Bozankaya, singurul participant, este cu un pas mai aproape să câştige contractul cu Primăria Capitalei.
Anemona Andone - mie, 24 iul. 2019, 18:27
Troleibuze noi în Bucureşti: turcii de la Bozankaya, cu un pas mai aproape să câştige contractul cu Primăria Capitalei

Miercuri, 24 iulie, a fost finalizată etapa de evaluare tehnică din cadrul licitaţiei pentru cele 100 de troleibuze noi în Bucureşti, potrivit datelor din platforma de achiziţii publice SICAP.

Astfel, singura ofertă depusă a intrat în etapa de evaluare financiară, care s-ar putea încheia până pe 15 septembrie. Rămâne de văzut dacă la finalul etapei financiare, această ofertă va fi declarată câştigătoare.

Reamintim că Asocierea turco – germană Bozankaya Otomotiv – Sileo Gmbh a depus singura ofertă la licitaţia PMB pentru 100 de troleibuze noi până la termenul limită din 15 aprilie.

Primăria Bucureşti a lansat pe 5 februarie licitaţia pentru achiziţia celor 100 de troleibuze, valoarea estimată a contractului fiind de 214,49 milioane de lei.

Acestea vor avea o autonomie de 20 de kilometri şi vor fi utilizate inclusiv pentru extinderea unor trasee în cartiere noi de la marginea Capitalei.

Cele 100 de troleibuze noi vor avea 12 metri, podea complet coborâtă pe toată lungimea vehiculului, conform cerințelor din caietul de sarcini.

Un troleibuz va avea capacitate de transport de minim 96 persoane din care minim 24 pe scaune. Pentru o capacitate de transport ofertata, mai mica decat cea solicitata prin caietul de sarcini oferta devine neconforma. De asemenea, construcţia caroseriei troleibuzului trebuie să fie realizată în conformitate cu regulamentele CEE-ONU în vigoare.

Garanția pentru troileibuze va fi de minim 240.000 km sau patru ani de funcționare. De asemenea, ulterior primilor patru ani, se va aplica garanția extinsă pentru încă minim patru ani sau 240.000 km, fiind asigurate toate piesele ce țin de uzură normală și defecte.

De asemenea, troleibuzele vor avea un sistem de stocare a energiei electrice, garantat 480.000 km sau opt ani de circulație. Autonomia va fi de 20 km pentru fiecare cursă, cu posibilitatea de încărcare rapidă și lentă a bateriilor de stocare. Captatorii vor avea sistem de retragere automată cu acționare pneumatică și repunere pe fir cu frânghii.

Turcii de la Bozankaya au mai câştigat în România licitaţia pentru tramvaiele cu baterii de la Timişoara. De asemenea, ei s-au mai înscris la licitaţii pentru troleibuze în Târgu Jiu şi Ploieşti şi pentru autobuze electrice în Bucureşti, Constanţa, Ploieşti, Alba Iulia şi Buzău.

Bozankaya a fost unic ofertant şi la o licitaţie pentru 68 de autobuze electrice în oraşele Brăila, Constanţa, Focşani, Lugoj şi Slobozia. Oferta sa a fost însă respinsă de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP).

Te-ar mai putea interesa și
O asociere de firme românești a câștigat contractul de securizare a Aeroportului „Mihail Kogălniceanu” din Constanța
O asociere de firme românești a câștigat contractul de securizare a Aeroportului „Mihail Kogălniceanu” din ...
Asocierea formată din companiile Altimate S.A,. Trident Servicii și Mentenanță S.A., UTI Construction and Facility Management S.A. și COMTEH S.R.L. a câștigat licitația pentru implementarea......
ECDC: Riscul de infectare cu virusul variolei maimuţei este foarte scăzut pentru majoritatea populației. Risc ridicat la persoanele care au mai mulți parteneri sexuali
ECDC: Riscul de infectare cu virusul variolei maimuţei este foarte scăzut pentru majoritatea populației. Risc ridicat ...
Riscul de infectare cu virusul variolei maimuţei este foarte scăzut pentru populaţia generală, dar ridicat în rândul ...
Estonia, Lituania, Letonia și Slovacia solicită ca activele rusești înghețate în Europa să fie folosite la reconstrucția Ucrainei
Estonia, Lituania, Letonia și Slovacia solicită ca activele rusești înghețate în Europa să fie folosite la reconstrucția ...
Estonia, Lituania, Letonia și Slovacia vor cere marţi confiscarea activelor ruseşti îngheţate de Uniunea Europeană ...
Numărul de abonamente metropolitane integrate a crescut cu 50% în fiecare din ultimele trei luni
Numărul de abonamente metropolitane integrate a crescut cu 50% în fiecare din ultimele trei luni
Numărul de abonamente metropolitane integrate a crescut cu 50% în fiecare din ultimele trei luni iar cel mai mare succes ...