1EUR = 4.8750 RON | Bucureşti 28 º

Companii

Ultima şansă de acces la dividendele SIF Moldova

Astăzi este data „cu dividend" pentru acţiunile SIF Moldova (SIF2), adică ultima zi în care se mai pot achiziţiona acţiunile SIF2 pentru a beneficia de dividendul brut de 0,24 lei /titlu, aprobat în AGA.

17 apr, 2013 | | ECONOMICA.net

Preţul de piaţă al acţiunilor SIF Moldova (SIF2) la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) variază astăzi între 1,418 şi 1,433 lei pe titlu SIF2, ceea ce asigură un randament de dividend peste 16,7%, unul dintre cele mai mari ale acestui „sezon“.

Dividendul brut de 0,24 lei / acţiune a fost aprobat de acţionarii SIF2 sub presiunea fondurilor de investiţii, a noilor investitori cu mare apetit de cash,  ca şi a Băncii Transilvania, ai cărei reprezentanţi au câştigat 3 dintre locurile de administratori ai societăţii.

În adunarea acţionarilor din 5 aprilie au fost supuse spre aprobare două variante de dividend brut: de 0,17 lei si unul de 0,24 lei.

Propunerea pentru dividendul mai mare a fost făcută de un grup format din ING Fond de Pensii (1,67%), Diana Le Bomin (2,79%) şi Mihai Rotaru (2,18%).

Noii administratori ai  SIF Moldova (SIF2) sunt  preşedintele-director general Costel Ceocea şi vicepreşedintele consiliului Claudiu Doroş (care şi-au menţinut funcţiile), preşedintele Băncii Transilvania, Horia Ciorcilă, Radu Hanga, directorul general al administratorului de investiţii BT Asset Management (din grupul Băncii Transilvania), Octavian Radu, patronul RTC şi el „susţinător“ al grupului BT, Andrei Hrebenciuc, fiul fostei eminenţe cenuşii a partidului de guvernământ şi Cătălin Iancu, directorul firmei de administrare a investiţiilor a OTP Bank România.

Intrarea SIF Moldova în sfera de influenţă a Băncii Transilvania este esenţială pentru aceasta din urmă, care şi-a început încă de anul trecut campania de prealuare a  controlului SIF-urilor.

SIF Moldova (SIF2) a susţinut constant dezvoltarea Băncii Transilvania, cumpărând 5% din acţiunile Băncii Transilvania şi ţinând în „depozitele" acesteia  aproape 14 milioane de euro. Banca controlează aproape 10% din acţiunile SIF Moldova.

Banca Transilvania controlează deja SIF Banat Crişana (SIF1) şi este pe cale să cumpere societatea Muntenia Invest, care administrează SIF Muntenia (SIF4).loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO