Ultima şansă de acces la dividendele SIF Moldova

Astăzi este data „cu dividend" pentru acţiunile SIF Moldova (SIF2), adică ultima zi în care se mai pot achiziţiona acţiunile SIF2 pentru a beneficia de dividendul brut de 0,24 lei /titlu, aprobat în AGA.
Adrian N. Ionescu - mie, 17 apr. 2013, 08:10
Ultima şansă de acces la dividendele SIF Moldova

Preţul de piaţă al acţiunilor SIF Moldova (SIF2) la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) variază astăzi între 1,418 şi 1,433 lei pe titlu SIF2, ceea ce asigură un randament de dividend peste 16,7%, unul dintre cele mai mari ale acestui „sezon“.

Dividendul brut de 0,24 lei / acţiune a fost aprobat de acţionarii SIF2 sub presiunea fondurilor de investiţii, a noilor investitori cu mare apetit de cash,  ca şi a Băncii Transilvania, ai cărei reprezentanţi au câştigat 3 dintre locurile de administratori ai societăţii.

În adunarea acţionarilor din 5 aprilie au fost supuse spre aprobare două variante de dividend brut: de 0,17 lei si unul de 0,24 lei.

Propunerea pentru dividendul mai mare a fost făcută de un grup format din ING Fond de Pensii (1,67%), Diana Le Bomin (2,79%) şi Mihai Rotaru (2,18%).

Noii administratori ai  SIF Moldova (SIF2) sunt  preşedintele-director general Costel Ceocea şi vicepreşedintele consiliului Claudiu Doroş (care şi-au menţinut funcţiile), preşedintele Băncii Transilvania, Horia Ciorcilă, Radu Hanga, directorul general al administratorului de investiţii BT Asset Management (din grupul Băncii Transilvania), Octavian Radu, patronul RTC şi el „susţinător“ al grupului BT, Andrei Hrebenciuc, fiul fostei eminenţe cenuşii a partidului de guvernământ şi Cătălin Iancu, directorul firmei de administrare a investiţiilor a OTP Bank România.

Intrarea SIF Moldova în sfera de influenţă a Băncii Transilvania este esenţială pentru aceasta din urmă, care şi-a început încă de anul trecut campania de prealuare a  controlului SIF-urilor.

SIF Moldova (SIF2) a susţinut constant dezvoltarea Băncii Transilvania, cumpărând 5% din acţiunile Băncii Transilvania şi ţinând în „depozitele” acesteia  aproape 14 milioane de euro. Banca controlează aproape 10% din acţiunile SIF Moldova.

Banca Transilvania controlează deja SIF Banat Crişana (SIF1) şi este pe cale să cumpere societatea Muntenia Invest, care administrează SIF Muntenia (SIF4).

Te-ar mai putea interesa și
INS: Valoarea activelor fondurilor de pensii era de aproape 95 de miliarde de lei la sfârșitul lui 2021
INS: Valoarea activelor fondurilor de pensii era de aproape 95 de miliarde de lei la sfârșitul lui 2021
Valoarea totală a activelor fondurilor celor doi piloni de pensii era de 92,478 de miliarde de lei, la sfârşitul anului 2021, înregistrând o creştere de aproximativ 19% fata de anul anterior......
Pavăl Holding își extinde business-ul cu blocuri ceramice. Cumpără un producător din Bihor de la un grup de investitori italieni
Pavăl Holding își extinde business-ul cu blocuri ceramice. Cumpără un producător din Bihor de la un grup de investitori ...
Producătorul de blocuri ceramice Cemacon SA, parte a grupului Pavăl Holding, intenționează să preia Euro Cărămida ...
Salariile angajaților din Primăria Capitalei și din instituțiile subordonate cresc cu 10%
Salariile angajaților din Primăria Capitalei și din instituțiile subordonate cresc cu 10%
Salariile de bază aferente funcţiilor din cadrul familiei ocupaţionale "Administraţie" utilizate în Primăria Capitalei, ...
Ucraina va primi 120-140 de tancuri în ‘”primul val” de livrări occidentale – Kuleba
Ucraina va primi 120-140 de tancuri în ‘”primul val” de livrări occidentale – Kuleba
Ucraina va primi un număr de 120-140 de tancuri într-un 'prim val' de livrări din partea unei coaliţii de 12 state, a ...